Sopron.info.hu

Kispál és a borz a Hangárban

  2007 ápr 26 / #zene

Ismét egy igazán nekem való koncert volt a Hangárban, az idén 20 éves Kispál és a borz lépett fel. Azt hiszem, nem panaszkodhatunk, igazán jó koncertet kaptunk. Na de kezdjük talán az elején. Természetesen nem is volt kétséges, hogy én ott leszek, hiszen az egyik nagy kedvencem a zenekar, ráadásul koncerten még annál is sokkal jobbak, mintha csak CD-ről hallgatnám őket,

viszont az sokáig kétséges volt, hogy kivel megyek… barátnőm az ország másik végén volt éppen. Sajnos Beáék sem tudtak jönni, bár ezt igazán sajnálták, így már-már úgy volt, hogy egyedül megyek, de egy héttel a koncert előtt megkérdeztem egyik barátomat (Katit), hogy nem tartana-e velem, és ő lelkesen igent mondott.

Aztán koncert napján hívott Tibi barátom is, hogy tudok-e róla, hogy este Kispál lesz? Így végül hárman lettünk. Tibi előbb ment oda, én Katival úgy 10 óra magasságában estem be Hangárba, ekkor már játszott az előzenekar. De nem túl sokkal korábban kezdhették, mert még sokáig zenéltek. Mi közben iszogattunk, és dumáltunk, meg szemléltük a már ekkor is komoly tömeget, amely szépen gyűlt a továbbiakban is.

Tankcsapda óta nem láttam ennyi embert a Hangárban, mindenesetre ezt bíztató jelnek vettem, hogy jó kis tombolásnak nézünk elébe. Nem sokkal a kezdés előtt Kati már türelmetlenül győzködött, hogy menjünk előbbre, végül nem kérettem magam tovább, és Tibit a pultnál hagyva előrébb nyomultunk. Kisvártatva elkezdődött a koncert. Sorra jöttek a jobbnál jobb számok, főleg a régebbi lemezekről, így hamar beindultuk, és még sokkal előbbre nyomultunk, ahol végre igazán mozgott a közönség.

A koncert pedig semmit sem vesztett a lendületéből, és örömmel láttam, hogy élvezik a zenélést. Szerencsére úgy néz ki, hogy túljutottak a tavalyi válságon, talán a Kispál originál turné tette helyre a dolgokat. A koncerten végig próbálták kerülni a populárisabb számaikat, de végül beadták a derekukat és a Ha az életben című számot is eljátszották. A koncert hosszára sem panaszkodhatok, háromszor is visszajöttek ráadást játszani, végül negyed háromkor lett vége. Ekkor egy kicsit leültünk pihengetni, száradni, majd végül elindultunk hazafelé. Bennem, pedig újra megerősödött: nem véletlen, hogy a Kispál a kedvenc koncertzenekarom. Sopronban őket legközelebb előreláthatóan a Volt fesztiválon hallhatjuk, mégpedig a már jól megszokott csendesülős + normál koncert felállásban egyaránt.

Phoenix