Sopron.info.hu

Közel 6 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat került átadásra a soproni Lőverekben

  2018 Júl 13 / #hírek

A Modern Városok Program Sopront érintő fejlesztéseinek egyik kiemelt pontja a Lőver program, amelynek egyik elemeként megépült és hivatalosan is átadásra került a Lőver kerékpárút.  A mintegy 5 és fél kilométer hosszú szakasz 276 millió forintból valósult meg, amelynek része volt a Lővér körút – Egeredi út csomópont teljes megújulási is, ahol már sokkal biztonságosabban lehet majd közlekedni autóval, kerékpárral és gyalogosan is.

fotó: Leczovics Zsolt

A hivatalos átadással kapcsolatban az említett csomópontnál tartott sajtótájékoztatót Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Farkas Ciprián, Városi tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője valamint Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Sopron polgármestere elmondta, hogy a Magyar Kormány által finanszírozott Lőver Program részeként 5,5 km hosszúságban került kialakításra a Lővérekben a kerékpárút hálózat, amely beruházás eredményeképpen a kerékpárosok z Ady Endre u. – Deákkúti út kereszteződéstől, a Lőver körúton keresztül, a Mikoviny – Bajcsy Zsilinszky utcákon át haladva juthatnak vissza a Béke útra. Ezzel a beruházással létrejött a kapcsolat a Lőver körút és a Kőszegi út között.

A technikai adatokra kitérve Dr. Fodor Tamás tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a kétirányú és elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút hossza 3095 méter, míg a nyitott kerékpársáv és kerékpáros nyom hossza 2476 méter valamint kialakításra kerültek pihenőhelyek is.  A fejlesztés részeként a sajtótájékoztató helyszíne, az Lőver körút – Egeredi út csomópont is teljesen megújult, ahol új közvilágítás is kiépítésre került. A beruházás teljes költsége 276 millió forint volt.

Dr. Fodor Tamás a kerékpáros-úthálózat mellett kitért arra is, hogy a Lőver körúton további kormányzati forrásból 40 új parkolóhelyet alakítottak ki illetve a közeljövőben megújul majd a Lőver körút- Várisi út csomópont is illetve az utóbbi új burkolatot is kapni fog. Ezen a szakaszon egyébként a további fejlesztés részeként a buszmegálló mellett 56 parkoló burkolata is megújításra kerül. Ezekhez a beruházásokhoz a források biztosítása már közbeszerzési eljárás alatt van.

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Farkas Ciprián, SMJV. tanácsnoka, a körzet képviselője örömét fejezte ki, hogy ezzel a beruházással sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés a Lőver körúton, amelyet minden bizonnyal nem csak a soproniak, hanem az ideérkező turisták is örömmel vesznek majd birtokba és amely egy olyan valós fejlesztés, amely már évtizedek óta vártak a helyiek.

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke kiemelte, hogy ezen a szakaszon nagy az autósforgalom, és a Lőver körút – Egeredi út csomópontjának felújításával biztonságosabb lett mind az autós, kerékpáros és gyalogos közlekedés ezen a szakaszon, amely minden tekintetben jelentős és fontos beruházás volt.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: