Sopron.info.hu

Közlemény „hőségriadó 2. illetve3. fokozat” elrendeléséről

  2007 júl 14 / #helyi

 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a város lakosságát, hogy az Országos Tisztifőorvos 2007. július 15-re (vasárnap 0 órától – 24,00 óráig) a „hőségriasztás 2. fokozatát”-július 16. 0 órától július 19. 24,00 óráig terjedő időszakra országosan elrendelte a 3. fokozatú hőségriadót.

2007. 07. 13.

A jelzett napokon térségünkben a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a +27 Celsius fokot. Hétfőtől szerdáig az előrejelzések szerint a nappali felmelegedés eléri a 33-35 Co-ot.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen. Aki teheti ne hagyja el lakását.

Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük.

Különös figyelmet fordítsanak elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedők, az idős legyengült szervezetű emberek, csecsemő és kisgyermekek gondozására.

A szabadban dolgozók, illetve a munkáltatók figyelmét felhívjuk a rendszeres munkaközi szünetek és a védőital biztosítására.

Felhívjuk a figyelmet a lakosság biztonságos ellátása érdekében, takarékoskodjanak az ivóvízzel és az elektromos árammal.

A rendkívüli időjárásra tekintettel Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és a szükséges intézkedéseket megteszi. A közterületeket rendszeres időközönként locsoltatja, kiemelten kezeli az egészségügyi és szociális intézmények, ifjúsági táborok és a hajléktalanok ivóvízzel való ellátását, biztosítja a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség szerint intézkedik ivóvíz osztására a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, kísérjék figyelemmel a híradásokat, figyeljenek embertársaikra és az esetleges rosszullétek megelőzése érdekében működjönek együtt fenti felhívásban foglaltakat betartásában.

Sopron, 2007. július 13.

Tisztelettel

Dr. Fodor Tamás polgármester