Sopron.info.hu

Kutyagumi és társai

  2008 jan 18 / #pellengér

Kutyagumi és társaiSopronban elolvadt a hó, így újból felszínre kerültek az eddig betakart, eldobált szemetek a fűben és az utakon egyaránt. Meg nem tudom mondani, mikor láttam utoljára utcaseprőket Sopronban. Itt most a közhasznú munkásokra is gondolok.(Közhasznú munka: a munkanélküliek foglalkoztatását biztosítja a lakosságotvagy a települést érintô közfeladat vagy közhasznú tevékenység folytatása érdekében.)

Az addig oké, hogy mindenki tisztán és rendben tartja a háztáját, de sokan kilépve ajtajukon, elfelejtik, hogy családjuk, barátaik és saját környezetüket piszkítják! Oh csak egy cukorka csomagoló papírja esett ki a kezemből, a kutya meg csak tojjon a nyilvános városi WC – be…

Ez kb. olyan, mintha egy étterem mosdójában, vagy otthon nem húznánk le a toalettet. Kellemetlen látvány, ezzel mindenki egyet ért. Szemetet kizárólag kukába, vagy zsebbe teszek, amíg nem találok kijelölt helyet neki.

Kutyám nincs, de ha lenne, társulnék azokhoz az úttörő gazdikhoz, akik zacskóba szedik kutyájuk gumiját, ezzel szemeket, orrokat és cipőtalpakat kímélve a gusztustalan látványtól, szagtól és tisztítástól. Sopron egy jó hely, szeressük együtt, tisztábban. A gyermekeknek nyújtott példamutatásról -megint csak – nem is beszélve.