Sopron.info.hu

Megnyílt az állattemető a határ mellett

  2018 okt 21 / #Cikkmix

Szép és méltó környezetbe helyezhetik örök nyugalomra a házi kedvenceiket azok, akik a közelmúltban megnyitott állattemetőt választják végső nyughelynek a családtagként szeretett elhunyt kisállatuknak. A határtól nem messze Parndorf (Pándorfau) és Neudorf (Mosonújfalu) közötti részen, az egykori ASFINAG területén átadásra került ugyanis a 6000 m²-es területű “Pannon állattemető”, ahol  jelenleg 250 sírhely és 50 urnahely áll rendelkezésre.

fotó: Paul Haider / bvz.at

A temetési szertartáshoz egyébként minden nélkülözhetetlen kellék is rendelkezésre, így urnák és koporsók is vannak, de felépítésre került egy nyolcszögletű búcsúterem ( ravatalozó ) is, hogy a végső elválás valóban méltó körülmények között legyen teljes. A sírok két méretben állnak rendelkezésre, amelyek közül az egyik 50 x 50 cm kisállatok részére, míg a nagyobb, az  1 x 2 méteres sírhely a nagyobb állatokhoz számára lett tervezve. A temetési szertartáshoz egyébként egy videófal is a rendelkezésre áll, ahol a kis kedvenc képeit lehet kivetíteni a búcsú perceiben, így emlékezve esetleg az együtt töltött boldog évekre.

fotó: Paul Haider / bvz.at

Az állattemetőt – amit egy kis erdő is körülölel – körbe két méter magas kerítés is védi az illetéktelen látogatóktól illetve a vadon élő állatoktól, amely így igyekszik valóban biztosítani a végső nyugalmat a sírkertben eltemetett kedvencek számára. A „Pannon állattemetőt“ Gala von See művésznő gondozza, aki mindent megtesz azért, hogy azoknak a gazdiknak akik ezt a temetőt választják a kedvenceik számára, valóban olyan körülményeket biztosítsanak, melyek méltóak a családtagként szeretett állatok  végső nyughelyének.

fotó: Paul Haider / bvz.at

 

 

Bejegyzésünk a bvz.at cikke nyomán készült.


%d blogger ezt szereti: