Sopron.info.hu

Megyei Mentőnapot rendeztek a leghűségesebb városban és elismerést adtak át a soproni mentősöknek

  2018 jún 02 / #hírek

Bár a szervezett mentés jóval korábbra tehető Magyarországon, a mai is működő alapszervezet idén ünnepli 70 éves fennállását, a Országos Mentőszolgálat mellett a soproni mentősök jubilálnak. Húsz éves az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. E két jeles évforduló alkalmával a megyei Mentőnap Sopronban került megrendezésre, a Káposztás utcai sportpálya körül egész nap programokkal várták az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Bujtás Csaba, a soproni mentőállomás vezetője

Délelőtt ünnepi köszöntőt mondott Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója, aki egyben az esemény fővédnöke is volt. Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere megköszönte a mentésben dolgozók munkáját, önzetlen helytállásuk a mindennapokban. Az alapítvány hatalmas közösségformáló ereje kapcsán kifejtette, Sopronban mindig is nagy szerepe volt a civil szférának, a civil közösségek összefogásának. Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is megtisztelte a rendezvényt jelenlétével, s megköszönte az állampolgárokért végzett munkájukat. Sopronban immáron hagyomány, így ez alkalommal sem volt másként, a mentők napja alkalmával a soproni mentőállomás egy-egy dolgozóját kiemelt jutalommal ismert el a soproni önkormányzata.  Az ünnepi köszöntőket követően Tuba Jenő ismertette a közönséggel a soproni és a magyar mentéstörténet főbb momentumait.

 

Lorántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezetője

Mondhatni megtelt a tér, ahol gokarttal, mini KRESZ pályával, paintballal és vásárok sokaságával készültek a rendezvényszervezők. Mindemellett, az esemény nevéhez hűen mentőorvosi autók, mentőautók, esetkocsik és mentőmotorok, de még rendőrautó is bemutatózott a gyermekeknek és a kíváncsi felnőtteknek. Kora délután pedig műszaki mentési szimuláció vette kezdetét.

 

A szimulációs balesetről és mentési munkálatokról készült képriportunk 

IDE KATTINTVA

érhető el !


%d blogger ezt szereti: