Sopron.info.hu

Napokon belül elindul a nemzeti konzultáció, amely a családok védelméről szól

  2018 okt 28 / #hírek

Napokon belül elindul a nemzeti konzultáció, amely a családok védelméről szól – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Napokon belül elindul a nemzeti konzultáció, amely a családok védelméről szól

Napokon belül elindul a nemzeti konzultáció, amely a családok védelméről szól – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba kiemelte, a konzultációval kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait. “Egyúttal erős üzenetet küldhetünk: azt az üzenetet, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül” – fogalmazott.

Az államtitkár kiemelte, ha erősek a családok, akkor a bevándorlást és a népességcserét támogató erőknek kisebb mozgásterük van. “Szerintük a bevándorlás Európa jövője, szerintünk viszont a gyermeket nevelő erős családok” – hangoztatta Dömötör Csaba.

Korábban sajtóinformációk arról is szóltak, hogy a hamarosan induló konzultáció során abban is kikérik az állampolgárok álláspontját, hogy mit szólnának többek közt ahhoz, ha bevezetnék hazánkban például azt, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól, illetve arra irányuló kérdéseket is tartalmaz majd, hogy férfiak szerepét a gyermekvállalásban hogyan tudnák támogatni. Egy dolog biztos, hamarosan választ kaphatunk majd arra, hogy konkrétan mit is takar majd ez az újabb konzultáció, ami egyébként a demográfiai problémák megoldását célzó kormányzati politikára irányul.

 


%d blogger ezt szereti: