Sopron.info.hu

Nyugdíjas nő termelte magának a marihuánát – Tények riport

  2010 ápr 08 / #helyi

Egy 58 éves kópházai nő családi házában találtak ezúttal marihuánaültetvényt a rendőrök. Az elmúlt négy napban minden napra jutott egy házi marihuána ültetvény.

A nőnél 144 tövet találtak. A rendőrök szerint már többször leszüretelték a termést. Most mintegy 5-6 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a termesztéshez szükséges eszközökkel együtt. Most egy lakossági bejelentésre mentek ki, a nyugdíjas nő azt mondta, hogy saját használatra termelte a marihuánát. Szabadlábon védekezik, mert idős korára tekintettel nem kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Kommandósok előtt pakolták be a 144 tő marihuánát a soproni rendőrkapitányságon. A rendőrök egy komplett marihuánaültetvényt találtak a kópházai családi háznál. A tulajdonos, aki egyébként egy 58 éves hölgy, elmondta, hogy ő termeszti a kábítószert, Ausztriában szerezte be az ezzel kapcsolatos ismereteket, és már többedik generációt termeszti ebből a növényből. Azt is mondta a nő, hogy saját magának termelte a kábítószert, mert korábban volt egy súlyos balesete, és ezzel enyhítette a tüneteit.

A nyomozók szerint a nő családtagjainak is közük lehet az ültetvényhez, ezért őket is kihallgatják. Az idős nő teljes együttműködést tanúsított, és tekintettel az életkorára, valamint arra, hogy korábban nem volt büntetve, ezért nem kezdeményezték az előzetes letartóztatását, így szabadlábon várja az ügye elbírálását.

Győrbe viszok a lefoglalt marihuánát. Ott majd szakértő fogja megállapítani, hogy pontosan milyen hatóanyagtartalma van. Most úgy gondolják, hogy a lefoglalt szállítmány 5-6 millió forintot érhet.

Húsvétkor Hegyeshalomban találtak csaknem ezer tő marihuánát. Az osztrák férfit most előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.