Sopron.info.hu

Óriási siker Sopronban: A bajnokot Tóth Lászlónak hívják!

  2018 okt 29 / #hírek

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Sopronban a West Hungarian Fight Open elnevezésű küzdősportgálát, ami a Növényi Sportakadémiának köszönhetően valósulhatott meg  vasárnap a Novomatic Arénában.  A színvonalas és remek rendezvény Babos Zoltánnak és csapatának, a Növényi Sportakadémia legénységének volt köszönhető, akik mindent megtettek azért, hogy a leghűségesebb városban is lehetősége nyíljon a küzdősportok szerelmeseinek egy igazi gálán részt venniük. 

fotó: Leczovics Zsolt

A megnyitóünnepségen Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és a közönséget, aki kiemelte, hogy a küzdősportok mára nem csak a nagyvilágban, hanem Magyarországon  is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és tömegeket vonzanak az edzőtermekbe, ami azt is jelenti hogy ezek a szakágak felemelkedőben vannak, amit az is jelez,  hogy többségük már az olimpiai mozgalom versenyszámainak a küszöbén kopogtat. Kiemelte, hogy igazán örömteli, hogy Sopronban, egy ilyen gálán is bemutatkoznak a nagy nyilvánosság előtt ezek a szakágak, amit örömmel támogatott az önkormányzat. Zárszóként köszönetét fejezte ki a szervezőknek, és sportszerű küzdelmeket, jó versenyzést kívánt a résztvevőknek és kellemes kikapcsolódást a nézőknek.

fotó: Leczovics Zsolt

A nagyszabású gálán valóban széles volt a paletta, ahol a délelőtt folyamán az  amatőr grappling és MMA sportolók csaptak össze, délután pedig a profi MMA, muay thai, illetve K1-es harcosok vették birtokba az arénát.  Igazán izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket láthatott a közönség, hiszen a szakágak sava-borsa ezúttal élőben volt volt élvezhető, köszönhetően a felkészült versenyzőknek, akik bizony nem kímélték egymást, no persze a sportszerűség határait betartva.

Az esti órákban aztán elérkezett az idő amire talán a legtöbb soproni várt, hiszen a gála záróakkordja több ökölvívó mérkőzés volt, köztük pedig az est főeseménye a soproni váltósúlyú Tóth László küzdelme, ami a magyar bajnoki címvédés mellett a betöltetlen UBO Interkontinentális címért  is folyt.

Már a bevonuláskor hatalmas tapssal köszöntötték a nézők Tóth Lászlót, aki a soproniak nagy örömére tíz esztendő után léphetett ismét szorítóba a leghűségesebb városban és aki számtalan címet is begyűjtött már profi karrierje során.  A tavalyi esztendőben az év profijának is választott Tóth László a budapesti Rózsás Gyula ellen lépett szorítóba és már a mérkőzés elején éreztette, hogy ő uralja a ringet, hiszen remek támadásokkal sorozta meg ellenfelét és szinte esélyt sem adott küzdőpartnerének.  A siker nem is maradt el, hiszen a tízmenetesre tervezett találkozó már a negyedik menetben véget ért, hiszen a nagyon aktív hazai versenyző kiütéses győzelmet aratott. A közönség felállva ünnepelt és sokak egybehangzó véleménye foglalja talán csak igazán össze a látottakat, ami ennyi volt ” A BAJNOKOT TÓTH LÁSZLÓNAK HÍVJÁK!”

 

GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SIKEREKET KÍVÁNUNK A NAGYSZERŰ SPORTEMBERNEK! 

kép forrása: Tóth László facebook


%d blogger ezt szereti: