Sopron.info.hu

Sok-sok millióért vették meg a magyar kapitányi posztot?

  2009 okt 10 / #sport

A Népszabadság beszámolója szerint elképesztő eset történt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szeptember 9-i, Rátgéber László női kapitány leváltásáról határozó elnökségi ülésén.

A pénteken megjelenő Sport plusz a birtokába került jegyzőkönyv alapján állítja: Farkas Balázs elnökségi tag, a Sopron csapatát támogató főszponzor tulajdonosa hatmillió forintot ajánlott föl abból a célból, hogy a vezetőség Rátgéber helyére Székely Norbertet, a bajnoki címvédő soproni egylet szakvezetőjét ültesse.

A hetilap közli Farkas felszólalását. Eszerint az üzletember – miután tagtársai egy pénzügyi helyzet megoldásáról beszélnek – úgy nyilatkozik, hogy vállalja

“a női tagozat és a kompromisszum közötti különbözet (az ominózus hatmillió forint – a szerk.) megszerzését, abban az esetben, amennyiben a női felnőtt válogatott szakmai vezetése az általa javasolt módon alakul”.

Farkas később meg is nevezi Székelyt. Mi több, vállalja azt is, hogy

“az elnökség által elfogadott szakmai program 18 milliót meghaladó részét 25 millió forint felső határig kiegészíti”.

A szituáció pikantériája, hogy Sterbenz Tamás szövetségi főtitkár – jelezve, hogy a szakmai bizottság elfogadta Rátgéber Eb-beszámolóját – javasolja: a szövetség tárgyaljon az Euroliga-győztes trénerrel, mielőtt bármilyen döntést hoz.

Ezt követően Berényi János elnök – összegezve az elhangzottakat – úgy foglal állást, hogy az elnökség Székelyt kérje fel a posztra. Végül a grémium 6:0 arányban támogatta a “pénzügyi” javaslatot…
(nol.hu)