Sopron.info.hu

Sopronban is aláírást gyűjtenek az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért!

  2018 okt 04 / #hírek

Országos aláírásgyűjtés kezdődött annak érdekében, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, amely egy olyan szervezet, amely a gyakorlatban – többek közt – kontrollálhatja, ellenőrizheti azoknak az uniós pénzeknek az elköltését, melyeket az adott tagország kap meghatározott célokra. Ezeknek a forrásoknak az alapja egyébként az, amit az Európai Unió polgárainak a befizetett adójából osztanak szét és amelyeket az adott nemzet polgárainak javára kell fordítani. Az EU 28 tagországa közül egyébként 22 már csatlakozott az Európai Ügyészséghez, amely egyben az átláthatóságot is biztosítja, de hazánk még nem lépett be ebbe a “közösségbe”. Az aláírásgyűjtés egyébként Hadházy Ákos volt LMP-s, ma már független képviselő nevéhez köthető, aki kezdeményezte ezt az “1MILLIÓ ALÁÍRÁS AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ VALÓ CSATLAKOZÁSÉRT” kampányt, de több ellenzéki párt is felkarolta az ügyet és igyekszik támogatni a megálmodott cél elérését. Sopronban csütörtökön az Új Kezdet meghívására a Párbeszéd is csatlakozott a Széchenyi téren tartott aláírásgyűjtési kampányhoz, amelynek nyomán több száz aláírást már az első pár órában begyűjtöttek.

Soproni helyszín / fotó: cyberpress.hu

A soproni helyszínen Jakál Adrienn, a Párbeszéd helyi elnöke, SMJV Önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy a mai nappal kezdték meg Sopronban az Európai ügyészséghez kapcsolódó aláírásgyűjtést, amelynek oka az, hogy véleményük szerint ma  Magyarországon a korrupció olyan méreteket öltött már, hogy szükség van a közös kiállásra.

Jakál Adrienn hozzátette, hogy a Fideszes korrupt birodalom nemcsak a felső szinteken, hanem egészen a kistelepülésekig “nyúlja le” az uniós pénzeket, ahelyett, hogy a valós problémákra költenék ezeket a támogatásokat, inkább a saját birodalmukat építik és tartják fent. Láthatóan az embereknek is elegük van a Fidesz urizálásából. Ma, már az első napon több száz aláírást gyűjtöttünk össze, ami annak is köszönhető, hogy sokan úgy kerestek fel minket, hogy kitöltött íveket hoztak, melyeket köszönünk szépen.  A következő hetekben is gyűjtjük az aláírásokat Sopronban és a környező településeken is, ahova várjuk mindazokat az állampolgárokat, akik úgy gondolják, hogy szükség van arra, hogy az uniós támogatások a valós célú helyekre kerüljenek és mindezt az aláírásukkal is támogatják.

Aláírásgyűjtési időpontok ( Új Kezdet-Párbeszéd ):

2018. október 10. szerda Sopron Jereván lakótelep 15.00 órától 18.00 óráig.

2018. október 13. szombat Sopron Vásárcsarnok  08.00 órától 12.00 óráig

2018. október 17. szerda Sopron Király J utca 15.00 órától 18.00 óráig

 

A témáról bővebben IDE KATTINTVA olvashat!

Soproni helyszín / fotó: cyberpress.hu

 


%d blogger ezt szereti: