Sopron.info.hu

Soproni sztrájk

  2009 szept 23 / #pellengér

Újra itt a kosárlabda szezon! Drukkolásra fel! A futball rajongóinak sajnos változatlan a helyzetük. Nincs városi NB1-es foci csapat akiket támogathatnának.

Így marad hát a kosárlabda. A lányoknál történt pár játékos csere-bere, reméljük az idei szezon is sikerekben gazdag lesz! A töretlen sikert maguknak, a csapatnak az edzőnek és munkatársaknak és természetesen a managmentnek köszönhetik.

Illetve a mögöttük álló szponzoroknak, akik garantálják fizetésüket, utaztatásukat és az életükhöz szükséges kényelmet (lakás, autó, étkeztetés stb.) Ez a pozitív pénzügyi helyzet úgy tűnik csak a női MKB Euroleasing csapatának adatik meg városunkban.

Az férfi SKC csapata már egészen más cipőben jár. Idén mindenki ünnepelte a tíz év utáni nyolc közé jutásukat. A megsokasodott drukkerek bíztak abban, hogy ez a csapat folytathatja az elkezdett sikert. Ez csak egy szép gondolat volt csupán. A gazdasági válságra sok mindent lehet fogni. A sörgyár erre fogta a több éves komoly, fontos szponzorálás megszüntetését.

Ezzel a hírrel én be is fejeztem az italuk fogyasztását, amit amúgy amikor fogyasztottam azért tettem, mert soproni. Hát ez van, most maradnak a külföldi márkák, ha sört kívánok. Érdekes, hogy az Aréna büfése zavartalanul csapolja a ma már nem szponzort. Ez, hogy fér össze? Az utazásuk is érdekessé vált, mint azt a minap olvastam. Két kisbusszal vágtak neki Zalaegerszegnek.

Úgy tudom, hogy a helyi busz vállalat biztosított egy buszt nekik, most nem tiszta, hogy ők is beadták volna az unalmast?!

Hol van a probléma, a vállalatok vezetőinél akik milliókat keresnek, vagy a csapat managmentjében?

Nagyon ösztönző lehet a férfi kosarasoknak az, hogy nincs főszponzor ….

Örülhetünk, hogy idén van csapat, persze ismét sok új játékossal, akiknek megint csak össze kell szokniuk. Ráadásként valamiből fizetni kell majd a munkájukat is!

Nagy szégyen lenne és szomorúság, ha még ez a férfi csapat is megszűnne, mert ‘nincs pénz’.