Sopron.info.hu

Soproni VSE – Celldömölki VSE

  2009 ápr 27 / #sport

A mérkőzést izgatottan várták az érdeklődők! Mozsolits Jenő szavait idézve: 20 éve nem vertük meg a Celldömölköt. Ezek alapján a vendégek tűntek esélyesebbnek. Ha viszont a celliek zsinórban elkövetett hét vereségét nézzük, akkor mi tűnünk esélyesebbnek.

Nézzük a szakértők véleményét:

Végh Tibor: A kiskupából kiestünk, mert nekünk a bajnokság a legfontosabb. Ez egyértelmű! Mindenképpen a győzelemért fogunk harcolni! Mindent bele kell adnunk, hogy ez sikerüljön! 110 vagy akár 120%os teljesítményre lesz szükségünk.

Bodnár Zoltán a Celldömölk újonnan kinevezett edzője: Szeretnénk győzni Sopronban. Nem lesz egyszerű feladat, mert edzőkollegám úgy látszik jól összerakta a soproniakat! Tavasszal gyengén kezdett a csapat, ezért került sor az edzőváltásra. Magam voltam már edző, így nem új a feladatkör, igyekszem sikerrel venni az akadályokat. (Bodnár megfordult már az Újpest és a Tapolca kispadján is – a szerk.)

A mérkőzésre kilátogató mintegy 200 hűséges vasút szurkolót napsütéses kellemes idő fogadta. A pálya minőségére ezúttal semmi panasz nem lehetett, kedvenceink a frissen nyírt gyöpre futhattak ki.

A hazaiak a Kiss – Deák, Geeb, Varga D., Horváth T. – Böcskör Gy, Németh N, Párkányi, Böcskör Zs. – Legoza, Németh D. összeállításban léptek pályára. A vendégek kezdőtizeneggye a következő volt: Tóth A. – Kovács K. Lakatos, Győrvári, Horváth Á., Szalai K., Babics, Szabó A., Szalay T., Györkös, Németh J.

Az első félidő a független érzelmű nézők szerint is csak a vendégcsapat játékáról szólt. Kezdve mindezt egy enyhe ítélettel, a nézőtéren többen úgy gondolták, a játékvezető nem volt elég határozott, amikor a durván szabálytalankodó Lakatos csak sárgalapot kapott a mérkőzés 11. percében. Lego szerencsére rövid pihenő után tudta folytatni a játékot.

A mérkőzés még alig kezdődött el, mikor Kiss Szabolcs bravúrjára volt szükség! Kapujából kirohant, majd a labda elpattant tőle, a csatárok üresnek vélt kapuba céloztak, de az utolsó pillanatban hálóőrünk visszaért, és hárított! Bravó! A soproni fejekben már a nyár tervezése volt aktuális mikor is jött be a vendégek szöglete, és a leggyorsabban Szalay T. reagált, és a mérkőzés 13. percében megszerezte csapata számára a vezetést. (0:1)

A bekapott gól megzavarta a hazai védelmet, és egy kapu előtti kavarodás során ismét gólt szereztek a celliek. Bár a védők kezezést reklamáltak, ez nem hatotta meg a játékvezetőt, és a tizenhatodik percben érvényesnek ítélte a találatot. (0:2)

„Ha egy üzlet beindul” gondolták a vendégek, akik lelkesen próbálkoztak, szerencsére a 19. percben a labda elkerülte Kiss kapuját. A 33. percben Győrvári kapott sárga lapot durva szabálytalanságáért! Az első félidőben jobbak voltak a vendégek, nem találtuk helyünket a pályán. Bízunk a sikeres folytatásban! A nézőtérről a 0:2ről, 4:2re hejj hejj rigmus volt hallható, ezzel is emlékezve a Büki TK felett aratott csodálatos győzelemre.

A második játékrész a tervek szerint alakult kezdetben. Böcsi pontos lövését követően már csak egy gól volt a hátrány. Zavarodottnak tűnő vendég védők összeszedtek még egy sárgát, így Györkösnek kellett vigyáznia! Hogy-hogy nem, a celldömölki lábak nem remegtek meg, sőt Németh József eddigi 13 találatához termelt gyorsan 4 perc alatt még kettőt, ezzel elúszni látszottak a soproni esélyek!

A lelkesedés egy sárgalap formájában jelentkezett, Németh Dávid besárgult. Mint az oroszlán kinek a bajszát cibálták, csakazértis Németh Dávid, csakazért támadás, csakazértis gól!

Hatvan kettedik perc 4:2. Minden szépnek és jónak tűnt, ugyanis Böcsit képtelenség volt tartani, a 64. percben már második gólját jegyezhettük. (3:4) A mérkőzés további részében maradt a lelkes buzdítás és a reménykedés. További gólok nem születtek, ezúttal nem sikerült meglepetéstokozni. Bizakodás marad a következő meccsre. SVSE GySEV – Celldömölk 3:4

Lássuk, a mesterek hogyan értékelik a találkozót:

Végh Tibor: Az első félidőben is úgy kellett volna játszanunk és küzdenünk, ahogy a másodikban tettük.

Bognár Zoltán: A csapat minden dicséretet megérdemel.

sopronivse.hu