Sopron.info.hu

Soproni VSE – Csesztreg SE 2:2

  2009 jún 07 / #sport

Kellemes labdarúgó idő fogadta a Káposztás utcába kilátogató mint egy háromszáz futballszeretőt. A csapatok tabellán elfoglalt helyeik alapján vendég győzelmet ígért a papírforma, ezt ellensúlyozza a soproni csapat javuló formája, és kiemelkedő eredményei.
Végh Tibor mester így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

„Mindenképpen szépen szeretnénk búcsúzni a hazai pályától, ha még pontokat gyűjtünk még feljebb mehetünk a tabellán, igyekezni fogunk! Igyekszünk kiszolgálni közönségünket jó játékkal és győzelemmel!”

A vendég kispadon egy játékos állt rendelkezésünkre. Azt mondta: „Jó iramú meccsen, jó szereplés várok a csapattól. Az idő is alkalmas a játékra. Idény előtt a nyolcadik hely előtt akartunk végezni, lehetett volna jobb is, de voltak szerencsétlenül elvesztett meccseink.”

SVSE csapata a Kiss Szabolcs– Deák László, Geeb Attila, Kelemen Krisztián, Horváth Tamás – Böcskör György, Németh Norbert, Böcskör Zsolt, Németh Dávid – Legoza László, Varga Zoltán összeállításban lépett pályára.

A mérkőzés első tíz percében meglepő soproni lendület szemtanúja voltak a találkozóra kilátogatók. A támadásokat sorra kialakító hazai csapattal nem lehetett bírni, ahogy Pászti sem volt képes szabályos eszközökkel védekezni, bűntettét sárga lappal, és tizenegyes rúgással honorálta a játékvezető. Böcskör György állt a labda mögé, és higgadt tudatossággal a jobb alsóba helyezett, ezzel a 12. percben 1:0.

A gól egyet jelentett az ébresztővel a vendégeknél. Trénerük több lelkesedést kért tanítványaitól. Ennek a lelkesedésnek mi soproniak alig örültünk, hiszen előbb Kelemen kapott sárgalapos figyelmeztetést, majd a 27. percben sokadik kapuralövés után Kiss Szabolcs védéseit követően Németh István elé került a labda, akit senki sem zavart, és egyenlített. 1:1

A félidő további vasutas támadásai nem vezettek eredményre. A labdabirtoklás 55%ban csesztregi fölényt mutatott.

A második játékrészben mindent egy lapra tett fel a hazai csapat, mert az igazán szép búcsú a győzelem! A mérkőzés ezen szakaszában ketté szakadni látszott a pálya. Mindkét csapat igényt tartott a három pontra. A hatvankettedik percre fordult az óra, amikor a csesztregi halovány támadás szerencsésre fordult. A kapu előtt pattogó labdát védőink nem tudták kirúgni, kapus és védőjátékosok talán egymást zavarták, és a labda végül, némi vendég szerencsével a kapuban landolt. 1:2

A vasutas focistákat azonban nem olyan fából faragták, akik egy ilyen hidegzuhany után feladnák a mérkőzést! Varga Zoliék sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám az utolsó pillanatokban mindig volt egy apró pontatlanság. A mérkőzés utolsó húsz percében neme egyszer előfordult, hogy beszorítottuk ellenfelünket a saját kapuja elé. Egyik alkalommal Németh Dávid forgolódott a labdával a tizenhatos sarkánál, majd váratlanul kapura emelet, és precíz pontos lövése célba ért, egyenlített a Vasút!

A hajrában nyílt sisakkal küzdött a két csapat, nem egy lerohanós szituáció volt, azonban további gól nem esett, 2:2es végeredménnyel, és minden dicséretet megérdemelten búcsúzott csapatunk a hazai pályától. A mérkőzés lefújása után a hazai szurkolók látványos ünnepléssel búcsúztatták kedvenceiket.
HAJRÁ SOPRON! HAJRÁ VASÚT! SZÉP VOLT FIÚK!