Sopron.info.hu

Színházi nyílt nap: Kulisszabejárás, színészzenekar, műsorfüzet-kommandó …

  2018 Sze 28 / #hírek
A Soproni Petőfi Színház újra nyílt nappal várja a közönséget szeptember 29-én (szombaton) délután két órától este hatig. A népszerű esemény a KultTereK nagyszabású városi rendezvény részeként valósul meg. Tartanak szórakoztató programokat, kulisszajárást, lecsap a műsorfüzet-kommandó, zenél a színészzenekar, fellép a Sopron Balett, erkélyen énekelnek a teátrum tagjai és érkeznek a színitanodások is.
*

Soproni Petőfi Színház / foró: cyberpress.hu archívum

Az Egy éj Velencében című népszerű operett lesz a komédia évadának nyitóelőadása október 20-án Sopronban. A darab igazi velencei komédia, vérbő Strauss muzsikával, így ennek szellemében a nyílt napon délután két órától a hivatalos zenés megnyitón erre az egy alkalomra a városi Petőfi teret átkeresztelik Szent Márk térre. A kulisszajárások regisztráció után fél háromtól indulnak egy órás váltásokkal. A színház erkélyén népszerű dallamokat énekelnek a társulat kedvelt művészei, fellép Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea, Simon Andrea, Savanyu Gergely, zongorán kísér Sági Balázs. A Sopron Balett délután három órától ad elő egy rövid koreográfiát a Zenta, 1697. című új rockoperából. A színitanodások fél négykor mutatnak be interaktív programot. A nyílt napra alakult színészzenekar az elmúlt évadok előadásainak dalaiból nyújt át válogatást fél öttől. Színpadra lép Papp Attila, Rovó Péter, Kiss Noró, Szabó László és Simon Andrea. A délután folyamán velencei hangulatot megidéző zenekar is muzsikál a szökőkútnál.

A nyílt nap délelőttjén Sopron több pontján bukkan fel a műsorfüzet-kommandó, a jelmezes színészek, táncosok személyesen invitálják a közönséget az évad előadásaira.

Az estet színészbállal zárják a részvevők. A támogatói bálnak a Solo Étterem ad otthont. A rendezvény célja a szórakozás mellett a segítség.  A bevételből a szervezők ugyanis az elhunyt Horváth László színész barát, kolléga családját szeretnék segíteni. A bál megrendezésének kezdeményezője és a rendezőbizottság elnöke idén is a soproni Horváth Tamás, aki elmondta: egy régi hagyományt élesztettek fel új köntösben két éve, ezt az utat kívánják folytatni. A fővédnök Pataki András igazgató-főrendező.

 

A KultTereK egyedülálló ingyenes városi kulturális program keretében ezen a délutánon harminc helyszínen kilencven rendezvényelem és térélmény várja az érdeklődőket a leghűségesebb városban. Ebben részt vesz 4 iskola, 5 társulat, 6 zenekar, 7 tánccsoport, 8 mester és iparos, 9 intézmény, 12 cég és vállalat, 15 művész és 16 egyesület, továbbá számos utcazenész és jelmezes önkéntes dolgozik azért, hogy emlékezetes legyen ez a szombat mindenki számára.

 

Kapcsolódó cikkünk ide kattintva érhető el: 

KultTerek: Ismét életre kel a soproni belváros!

 

 


%d blogger ezt szereti: