Sopron.info.hu

TALEN

  2008 febr 24 / #ezo

Talen Kurzus harmadik út (Zártkörű kurzus)Ezúton is értesítünk benneteket, hogy idén tavasszal folytatódik a tudatos fejlődés útja. A haladás kétirányú: egyik irány a Tudatos-Figyelem útja – a Figyelem, Tudatosság, Befogadás, Jelen, Teljesség öt lépcsője – míg a másik a TALEN Öt Útja.
Az első lépést mindenki saját maga teszi meg, azzal, hogy elkezd érdeklődni önmaga és a létezés mélysége felől. A Tudatosság útján ez azt jelenti, hogy elkezd keresni – olvasni, előadásokra járni, stb. – azaz öntudatlanul Figyelni.

A TALEN útján pedig azt, hogy elolvassa és tanulmányozza a TALEN alapját, a Válaszok könyvét. Sok ember tapossa ezt az utat anélkül, hogy tudna róla (kicsiny hazánkban közel 500 000 ember halad öntudatlanul a Teljesség felé.)

A második lépés már tudatos gondolkodást és akaratot igényel. Ehhez meg kell tanulni tudatosan figyelni, majd meg is kell élni a tanultakat, magyarán tudatossá kell válni. Ehhez segítenek hozzá – sok más szellemi irányzat mellett – a Tudatosság kurzuson tanultak. S noha a TALEN második Útja is erről szól, a tudásodat ezen túl kiegészíti egy olyan rendszerrel, amellyel képes vagy másoknak segítséget nyújtani abban, hogy megoldják a problémáikat, és ők is a keresés útjára lépjenek. Mivel ez a lépés már tudatos munkát igényel, sokkal kevesebb ember jutott el idáig ( kicsiny hazánkban körülbelül 10 000 ember)

A harmadik lépés nem más, mint az eddig tanultak gyakorlása, megélése; ez az igazi változás ideje. A Tudatosság útján nincs más dolgod, mint gyakorolni az eddig tanultakat, és lépésről-lépésre tudatossá válni – ezen a lépcsőn nincs szükség újabb kurzusra. Ezzel ellentétben a TALEN Harmadik Útja tanulást igényel: ekkor sajátíthatod el azt a tudást, melynek segítségével kiléphetsz a világ elé, és felelősségteljesen támogathatod az embereket. Sőt, ekkor nyílik lehetőséged arra, hogy akár hivatásodnak válaszd az embereknek való segítségnyújtást. Mivel ez a tudás már sok gyakorlást és elhivatottságot igényel, jelenleg csak egy maréknyi ember tart itt ( de ez a helyzet hamarosan megváltozhat.)

A negyedik lépés a Tanítóvá, a Mesterré válás ideje. A Tudatos-Figyelem útján ez különleges elméleti tudással jár, de ezt a kurzust csak azok végezhetik el eredményesen, akik valóban élik a Jelent – akik elvégezték a második út kurzusát, azok tudják, ez mit jelent… Nem véletlen, hogy majd két év telik el, amíg valaki ide eljuthat. A TALEN Negyedik Útja is a tanításról szól, ennek elsajátítása is különleges technikai tudást igényel. Mivel az igaz tanításhoz valóban Mesterré kell válni – a Jelenben kell élni – ezért jelenleg alig egy-két ember képes erre (de ez is megváltozhat…)

Az ötödik út lépéséről pedig felesleges beszélni, csak azoknak szól, akik már a negyediket elérték.

Amikor megkérdeztük Christiant, hogy mit takar a TALEN harmadik Út kurzusa, a következőt mondta: ” A Harmadik út kétirányú. Egyrészt megtanít arra, hogyan használd a világban az eddig tanultakat, másrészt megmutatja, hogy kezeld azokat a változásokat, amelyek az emberekkel való foglalkozás közben megjelennek benne – végül is rávezet arra, hogy a tudásoddal együtt ne nőjön a mellényed is; segít, hogy a további haladásodat ne tegye tönkre az egód görcsös önimádata.

A Harmadik út leginkább arról szól, hogyan fordulj az emberek felé, hogyan segítsd őket a TALEN és a lényed segítségével: nemcsak tudást, de – a későbbiek folyamán – minden más segítséget is megkapsz, hogy akár hivatásszerűen támogathass másokat. Úgyhogy a TALEN Harmadik Út kurzus – ahogy a neve is mutatja – leginkább a TALEN magasabb szintű használatáról szól, de azoknak is hasznos lehet, akik a Táblák segítsége nélkül járják a tudatosodás és az Emberré válás útját….”

Mivel a kurzus zártkörű, csak akkor végezheted el, ha előre jelentkezel. A részvételnek mindössze egyetlen feltétele van, ez pedig a korábbi, a Tudatos-Figyelem – TALEN kurzus elvégzése. Mindenki eljöhet, aki elvégezte a tavaszi vagy őszi kurzusokat, függetlenül attól, hogy volt már vizsgázni, vagy sem. A tanítás kis létszámmal zajlik (kb. 25 fő), de Christian megígérte, hogy mindaddig tart újabb kurzusokat, amíg Ti, a kereső emberek igényt tartotok rá.

Mindenki, aki elvégzi a kurzust, megkapja A Megnyilvánulás Könyvét. Ez a könyv sosem kerül nyilvánosságra – sosem lesz kiadva – mert csak azoknak jár, akik már tudatosan próbálják élni az életüket.

Helyszín: ELTE, Bp.,VIII.ker. Múzeum krt. 4. Ahhoz, hogy a tanulásod sikeres legyen, magaddal kell hoznod a TALEN Válaszok Könyvét és a Tábláidat, illetve az Élet Könyvét – ha nincsenek nálad a könyvek és a Tábláid, a kurzust nem tudod elvégezni! Emellett szükséged lesz még egy füzetre, és két darab tollra.

A kurzus márciusban indul, de mivel zártkörű, ezért ha el szeretnéd végezni, kérjük jelentkezz minél előbb.

Jelentkezés és bővebb információ: Telefonon Vicente Letícia 06 70 365 4976, vagy e-mailben letko@t-online.hu

Összeállította: Demuth

http://www.ezoterikasopron.uw.hu/