Testelhagyás – Tudatos álmodás


Testelhagyás – Tudatos álmodás

Testelhagyás: Sok, magát ezoterikus gondolkodásúnak valló ember álmodozik arról, hogy milyen jó lenne a fizikai testet "otthagyni", és repülni, ahová csak akar.
Megnézni embereket, helyeket, történéseket, más világokat. Kétségtelen, hogy az utazgatás e módja olcsó, azonban az asztrálutazás sokkal több egyszerű helyváltoztatásnál. Mint ahogy minden szellemi gyakorlatnak, ennek is meghatározott célja, módja és követelményei vannak…

Az asztrálutazás ma már hatalmas szakirodalommal rendelkezik, azonban sokféle elnevezést használnak, és ez megtévesztő lehet. Asztrális utazás, asztrálprojekció (AP), testelhagyás, testből való kilépés, exomatózis mind-mind ugyanazt a jelenséget takarják. Miről is van szó? Erős összpontosítás hatására az asztráltest és az Én elszakad a fizikai testtől, úgy, hogy közben a tudatosság megmarad. Sok szempontból hasonlít ez az éjszaka tapasztalt kilépési fázishoz, azonban ezt napközben is előidézhetjük. Érdekes párhuzam vonható a halálközeli élményekkel is, hiszen ezek is egyfajta testelhagyásnak tekinthetőek, de ezeket mindig valamilyen erős trauma, károsító behatás okozza. Minden esetben megfigyelhető hogy az asztrálutazók a kilépés előtt hatalmas tudati energiát gyűjtenek össze, és mély koncentrációban merülnek. Ha ez a összeszedettség megtörik, akkor a testelhagyás meghiúsul. A szakirodalom utal arra, hogy a tudatosság teljes mértékben a kilépő asztráltestnél marad, azonban a tudati lélek korszakában már egyszerre kell fenntartani a tudatosságot mindkét testben, mindkét helyen. A két testet (az étert és asztrált) egy ezüst színű szál köti össze. Érdekes módon a betűket és a hangokat sem úgy érzékeljük mint rendesen. Nem vagyunk képesek ugyanúgy értelmezni a tapasztaltakat, mint fizikai testben.

Az “asztrális utazás” elnevezés megtévesztő lehet. Nem arra utal, hogy a kilépés után rögtön az asztrálvilágban találjuk magunkat, hanem arra, hogy asztráltestünkben hagyjuk el a fizikai testet. Tehát a kilépés után még a fizikai világban vagyunk, azonban megszabadultunk a porhüvelytől. Megtehetjük, hogy felkeresünk ismeretlen helyeket, embereket. Jöhetünk-mehetünk, ahogy kedvünk tartja. www.asztralfeny.hu

Tudatos álmodás:

Ne feledjük el, hogy a tudatos álmodás és a testelhagyás nem egy és ugyanaz a dolog….a folyamat hasonló….de mégsem keverendő össze. Álmodban nem vagy tudatos, ezt le tudod ellenőrizni azzal, ha visszagondolsz, hogy nem te irányítod álmod, hanem csak megéled azt, megéled a már zajló eseményeket. Ha te irányítanád, akkor nem lenne rémálom, nem lenne oly sok félelem, mert hát tudnál mit tenni ellene

Tudatos álomban rengeteg dolgot elérhetsz, azt teremtesz világodban amit csak szeretnél, és ez le fog íródni a fizikai síkra is. Nagyon sok tudatos álmodó Egyetemista pl. álmában is tanul a vizsgaidőszakban, mert ez által nem tűnik el az a 8 óra életéből, hanem míg teste pihen, ő tanulja tovább az anyagot…..és még számos lehetőség áll nekünk embereknek, melyek még mind mind felfedezésre és megélésre várnak.

Demuth János

második rész

12246 / 4970 látogató

kapcsolódó cikkek

Kategóriákezo

“Testelhagyás – Tudatos álmodás” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Ja, én meg a Dalai láma vagyok…

  Röhely… mit keres egy hírblogon(?) ekkora baromság? Aki ezt kitalálta, az se hitte el…

 2. Szia!
  Az Asztrálutazásban mennyire vagy gyakorlott?
  Régebben sikerült párszor de most valahogy nem tudom kikapcsolni a testem olyan szintre ami szükséges lenne hozzá.. :\ Örülnék pár ötletnek :)

  Tudatos álomhoz: ma eddigi leghosszab TA m volt talán 10-20 percen keresztül nagyon el is csodálkoztam :D
  Amit tettem hozzá: Tegnap elött elkezdtem megtartani a tudatosságom minél tovább. Tehát folyamatosan tisztában voltam vele ki vagyok, mit csinálok, és ha gondolataim elkezdtek kalandozni, azonnal visszairányítottam magam magamhoz :P Úgy gondoltam, hogy ha nappal fent tudom tartani a tudatosságom akkor éjjel sem fogok össze vissza csapongani álmaim közt.. egyelőre nagyon hatásosnak tűnik, persze ez még lehet hogy csak az erős vágy miatt volt, de majd írok, hogy haladtam e vmit :)

 3. Sziasztok! Visszaolvasva az április 18-i kommentárt, én hozzászeretném fűzni hogy édesanyám pár éve mesélt arról, hogy este elhagyta a testét. Akkor nem igazán érdekeltek ezek a dolgok, azt gondoltam körülbelül hogy megromlott az algopiryn( még aznap kidobtam az egész dobozzal). Aztmondta, egyik pillanatról a másikra kívülről látta testét párja mellett, ugyanabban a helyzetben, mint az eset előtt. Gondolta hogy ha ez sikerült neki, szívesen megnézne valami újat, és erre elkezdett felfelé emelkedni, addig, hogy a várost látta felülről, és egy ezüstszínű fonalat. Aztmondta, szerinte az életfonala lehet. Látva ezt a cikket, egyre jobban hiszek ebben a dologban, főleg hogy itt is említődik egy “fonál”. Gondoltam megosztom veletek, hátha érdekes lesz ezen dolgok követőinek, vagy felkelti az érdeklődést a kételkedőknek. Köszönöm hogy elolvastátok!
  ui.: hozzáteszem Édesanyámnak még rengeteg “természetfeletti” élménye volt, és sosem tűnt hazugságnak. Már csak azért sem mert ő mindig becsületesen, rendesen élt.

 4. mindenki azt gondol amit hinni akar.én tényleg kiléptem..sajnos csak 1szer..kemény volt.azt hittem csak filmekben van ilyen..meg a képzeletemben.mozdulni sem tudtam uténa jo ideig.sosem felejtem el,és alig várom hogy váglek kilépjek…kitartás mindenkinek.

 5. Pár éve velem is megtörtént, én is kiléptem, de nagyon megijedtem. Láttam magam, kb 1 méterre a testemtől, nem kaptam levegőt a félelemtől, viszont én félnék mégegyszer ezt átélni, mert attól féltem, hogy nem térek vissza.

 6. sziasztok!
  azt szeretném kérdezni hogy ha epilepsziás !voltam!
  akkor nem árthat-e nekem ez a tzestből kilépés vagy a tudatos álmodás?
  köszi minden jót!

 7. Sue megjegyzéséhez annyit fűznék hozzá hogy amit látott fonalat az nem az életfonala volt.

  Az a fonalat ezüstszállnak hívják.
  Összekötő kapocs a fizikai és az asztrál világ között.

  Ha eltudna szakadni akkor a fizikai test azonnal meghalna de ez nem így van.

  A halál után oldódik fel az ezüstszál.

  Üdv

 8. én már idötlen ideje probálok kilépni a testemböl,kb 3éve,tudom hogy létezik de valamiért nem úgy megy ahogy kéne!!lehet hogy túlságosan is akkarom nem tudom de ha igy folytatom akkor az a elmémre roszhatással lesz!Ha valaki tudna nekem segiteni annak megköszönném :D

 9. Szia Akinemérti!
  Hátha tudok segíteni(persze nem ígérek semmit én is zöldfülű vagyok, eddig egy kilépésem volt)
  Nem tudom milyen könyveket ismersz vagy mennyire vagy tájékozott ebben a témában(hm bár 3 év,akkor csak ismered az elméletet…)
  e-mail-em:
  noname7777777@freemail.hu

 10. Sziasztok!

  Nem válaszoltatok(?) álmodozónak..nekem is hasonló lenne a kérdésem illetve még az hogy én még nem 100 hogy túlvagyok az epilepszián van e valami kapocs(segíthetne e valahogy) a tudatos álmodással?
  (vagy álmodozó Te hogy lettél túl rajta?írnál priv-be hátha mást nem érdekel itt(:m@tyi.hu))

  mindenJót!

 11. Sziasztok!

  Három kilépésen vagyok túl. Az első nagyon ilyesztő volt és csak felülni tudtam. A másodiknál visszatudtam nézni magamra. Mikor kilépek egy búgó, vagy zúgó hangot hallok és érzem, hogy emelkedek ki a testemből. Viszont aggódok…..mert volt volt még nálam valaki……Éreztem, de nem mertem ránézni mert attól féltem elvisz és akkor a fobal megszakad és a fizikai testem meghal….ezért gyorsan vissza akartam térni és fel akartam ébredni, ami sikerült is csak mikor hirtelen felébredttem mozdulatlanúl feküdtem az ágyon és vert a szívem.
  Az esetek többségében csak akkor lépek ki ha a párom 03 óra 30 perckor elmegy otthonról dolgozni. Sajnos napközben nem tudok koncentrálni. A második után kicsit halálfélelmem lett, hogy mi van ha nem tudok visszatérni vagy elrabolja az a valami a lelkem amit éreztem………! Megilyedtem …….,
  Lenne egy kérdése…….szerintetek a 10 éve meghallt édesanyámat érezhettem magam mellett vagy tényleg lehet, hogy valaki azért nem tér vissza mert van Ugybevezett: ” lélekrablók” és ezért hal meg a fizikai test!!!! Kiváncsi lennék a véleményetekre……
  Köszönöm!

 12. Volt már részem testelhagyásban. Fentről láttam magunkat, hallottam a körülöttem lévőket beszélni, de tompább, kicsit visszhangos módon. Lebegő, jó érzés volt, de féltem és minden tudatomat a visszatérésre irányítottam…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + tizenhét =