Sopron.info.hu

Tíz év után ismét turnézik a Spice Girls

  2018 nov 05 / #hírek

Tíz év után először ismét turnéra indul jövőre a Spice Girls. Kérdés azonban, hogy teljes lesz-e az eredeti létszám, egyelőre nem biztos ugyanis, hogy az egyik volt oszlopos tag, Victoria Beckham részt vesz a koncerteken.   

kép forrása: theguardian.com

 

Az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű lánybandája hétfő délután jelentette be hivatalosan, hogy 2019-ben hat stadionkoncertet ad Nagy-Britanniában. A kéthetes turné Manchesterben kezdődik június 1-jén, majd Coventry, Sunderland, Edinburgh és Bristol következik, és a koncertsorozat végállomása a londoni Wembley Stadion lesz június 15-én. A jegyárusítás szombaton, brit idő szerint délelőtt fél 11-kor – közép-európai idő szerint fél 12-kor – kezdődik.

Az egykori tagok közül egyelőre Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner és Melanie Chisholm részvétele biztos. Ők jelentették be a turnét is egy kissé kaotikusra sikeredetett videón, amelyet közösségi portálokra tettek fel hétfő délután.

 

Spice Girls announce comeback tour without one key member

A secretly-filmed video will launch the return tour for Ginger Spice Geri Horner, 46, Sporty Spice Mel C, 44, Baby Spice Emma Bunton, 42, and Scary Spice Mel B, 43. It is a decade since the world’s biggest girl band toured.

Melanie Brown azonban még a turné hivatalos bejelentése előtt, részletek nélkül közölte, hogy a nagy-britanniai koncerteket külföldi fellépések is követik, és reményei szerint “a turné valamely pontján” Victoria Beckham – David Beckhamnek, az angol futball egykori világsztárjának felesége – is csatlakozik a bandához.

Nem sokkal a koncertkörút bejelentése után azonban Victoria Beckham – aki az elmúlt években nemzetközileg elismert divattervezővé lépett elő – külön közleményben tudatta, hogy minden jót kíván az együttes többi tagjának, de ő üzleti elkötelezettségei miatt nem tud részt venni a koncerteken.

Az 1994-ben alakult Spice Girls fénykora 2000-ig tartott, de 2007-2008-ban is turnézott, és legutóbb teljes létszámban a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok záróünnepségén, az olimpiai stadionban lépett fel.

Az együttes lemezeiből világszerte 85 millió példány fogyott. A Spice Girls ezzel minden idők legnagyobb sikerű női együttese lett, egyben a brit pop legsikeresebb együttese a Beatles óta.

 


%d blogger ezt szereti: