Sopron.info.hu

Több mint 1.000 INGYEN palack fogyott el

  2009 aug 08 / #csak úgy

Július utolsó napjaiban Afrikai eredetű légtömegek alakították Közép-Európa, így a Kárpát-medence időjárását is. Napról-napra melegedett az idő. Napközben helyenként a 35 fokot is elérte a hőmérséklet csúcsértéke, és az éjszakák sem hoztak igazi felfrissülést.
A hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakult a kora reggeli órákban, de a nagyobb városokban mindössze 25 fokig hűlt le a levegő hajnalra. Az erős hőhullám miatt az országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriadót rendelt el.

Tudtuk, a nagy melegben fontos, hogy főként az időseknél és a gyerekeknél figyeljünk oda a megfelelő folyadék-utánpótlásra, mert könnyen kiszárad-hatnak. A lakások ablakát jobb volt napközben elsötétíteni, és inkább csak a kora reggeli órákban szellőztetni, amikor még viszonylag friss levegőt engedhettünk be lakásainkba.

Ha kimerészkedtünk a lakásból jobb volt természetes anyagú, világos ruhát és sapkát viselni. Mivel az UV sugárzás a déli órákban továbbra is nagyon erős volt fontos volt naptejet is használni.

A TRENDinfo Programajánló és Információs Havilap szerkesztőségében, a szinte kibírhatatlan hőségben munka közben jött az ötlet, hogy más településhez hasonlóan üdítő ásványvizet kellene osztani, az utcán járó embereknek.

Az ötletet gyors körtelefonok követték és jóleső érzéssel töltötte el szerkesztőségünk dolgozóit, hogy mennyire segítőkészek a felhívott emberek.

Első utunk a Polgármesteri Hivatalba vezetett területfoglalási engedélyért, ahol a Városgazdálkodási Osztályon ügyfélbarát módon fogadtak, és a rugalmas ügyintézés után jókívánságokkal gazdagabban folytattuk napunkat.

Közben párhuzamosan intéződtek a támogatások.

Szervezésünk egyik lelke és motorja Száláné Timi jó kapcsolatát kiaknázva a legfőbb dologról gondoskodott. A Pet-Pack Kft. Sopron-Balfi üzeméből több mint 1.000 palack üdítő Balfi ásványvizet kaptunk.
A Pet-Pack Kft. nem először tette tanújellét annak, hogy egy jól kidolgozott karitatív program segítőjeként fellép a magasztos célokért.

A Soproni MAFC Karate Szakosztály POLYÁK-DEMETER Karate Klub vezetője Polyák József szintén az első szóra támogatásáról biztosított.
Demeter Zsolt mesterrel és a klub tagjaival történő egyeztetés után felajánlották, hogy társadalmi munkában vesznek részt a vízosztásban. Így lehetett, hogy Balogh Eszti, Horváth Rita, és Klajkó Barbi személyében dolgos tündérek osztották a tűző napon a hűsítő ásványvizet a nemritkán meglepett, és az INGYEN víz láttán hitetlenkedően mosolygó járókelőknek.

Annak érdekében, hogy a víz mellé jó tanácsot is adjunk, a TRENDinfo Programajánló és Információs Havilap által kitalált szórólapot, a Reprolan Kft. digitális nyomdájában gyorsan kinyomtatták több mint 1.000 példányban. Gépparkjuk lehetővé teszi, hogy az ilyen nagy mennyiséget is gond nélkül megoldják akár egészen rövid idő alatt is.

Minden készen állt, már csak a kijelölt napot kellett várni. Eljött ez is és az időjárás előrejelzés is bevált. Több mint 30 fok volt a Várkerületi bástyánál, amikor 10 órakor kirakodtuk a több mint 1.000 palack vizet.

Jó volt látni, hogy a vízosztás alatt mennyi, a hőségben fujtató ember arcára csalt mosolyt a vízosztó lánykák üde jókedve és az INGYEN kapott hűsítő ásványvíz.

Érdekes volt az is, hogy városunk lakosai mellett több száz idelátogató turista is jónéven vette, hogy Sopronba látogatva ilyen speciális kedvességgel és odafigyeléssel is találkozhat.

Nagyon sok osztrák, német, angol, de még japán és szurinámi sétáló is részesült a frissítőből.
Reméljük, messzire elviszik jó tapasztalatukat városunkról ! Bízunk benne, hogy lesz még alakalmunk akár ilyen, akár más formában segíteni városunk lakóit és a hozzánk látogató turistákat !

Ötletgazda:

  • TRENDinfo • Programajánló és Információs Havilap

Támogatók, segítők:

  • Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
  • Száláné Timike
  • Pet-Pack Kft. – Balfi Ásványvíz
  • Reprolan Kft – Digitális Nyomda
  • SMAFC Karate Szakosztály – POLYÁK-DEMETER Karate Klub
  • CSIGER foto – Csigó Gergely