Sopron.info.hu

Új óvoda épült a Lővérekben

  2018 okt 21 / #hírek

A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumhoz tartozó Szent Margit Óvoda 2016. szeptember elseje óta az iskola tagintézménye. A város egyik legszebb, legértékesebb, legimpozánsabb területén egy kevésbé korszerű, kedvezőtlen alaprajzú, egykori nyaralóépületben működött a közelmúltig az oktatási intézmény, amely most teljes felújításon esett át és amely ünnepi keretek között került átadásra szombaton.

fotó: cyberpress.hu

Még márciusban képriporttal számoltunk be a Lővérek egyik legszebb helyén található új óvoda alapkőletételről, amely mondhatni rekordsebességgel épült meg és amit 2018. november 5-től vehetnek  birtokba a gyerekek. Az új és modern – közel 560 négyzetméteres, kétszintes, három csoportszobával és egy tornaszobával is rendelkező, 75 lurkó befogadására alkalmas Szent Orsolya-tagóvoda minden bizonnyal egy újabb olyan lehetőséget kínál a gyermekes családoknak az intézményválasztásban, amely minden igényt kielégít. A hozzávetőleg 400 millió forintból megvalósított beruházás ünnepi átadóján – amely nem mellesleg a Győri Egyházmegye fenntartásában van – a meghívott vendégek, szülők és gyermekek jelenlétében Dr. Veres András megyéspüspök mondott áldást.

fotó forrása: facebook

Az átadóünnepség hivatalos részeként Dr. Veres András megyéspüspök és Soltész Miklós államtitkár a kivitelezővel közösen vágta át az avatási szalagot,  Dr. Fodor Tamás polgármester és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselő társaságában.

fotó forrása: facebook


%d blogger ezt szereti: