Sopron.info.hu

Valami Amerika 2. – Decemberben a mozikban!

  2008 nov 26 / #mozimánia

Herendi Gábort a folytatás ötletének megszületéséről: “Gondolatban régóta terveztük a folytatást, de sokáig nem volt meg az ötlet, hogy hogyan lehetne továbbvinni. Nagyon bennem volt, hogy csak akkor adok neki zöld utat, hogyha van egy olyan forgatókönyv a kezemben, amivel a második rész legalább olyan jó lehet, mint az első.

Egy évvel ezelőtt született meg a könyvnek az az alapváltozata, amiről már úgy éreztem, hogy érdemes továbbvinni. Akkor megkérdeztem a színészeket, hogy van-e kedvük egyáltalán a dologhoz, és annyira lelkesen fogadták, hogy a csapatszellem beindította a motorokat, és egy évig nagyon keményen dolgoztunk a könyvön, amíg olyan lett, amilyennek szerettem volna.”

A rendező elmondja még, hogy összesen 34 napot forgatnak főképp budapesti és Pest környéki helyszíneken, és előreláthatóan július 12-én végeznek. Terveik szerint december 18-án kerül mozikba a film, ami azt jelenti, hogy két héttel Goda Krisztina december 4-én debütáló Kaméleon-ja után kell megküzdeniük a nézők kegyeiért.

Havas Ágnes azt mondja, ennek ellenére nem aggódnak és legalább 300 ezer nézőt várnak a filmtől, hiszen az első rész iránti nézői szeretet ezt prognosztizálja (a Valami Ameriká-t 540 ezren látták), emellett a két film műfaja sem azonos, így várhatóan megférnek majd egymás mellett a karácsonyi piacon.

Hat évvel ezelőtt mutatták be a Valami Amerika című filmvígjátékot, mely az utóbbi évtized egyik legsikeresebb magyar filmje lett, 600 ezer nézőt vonzott a mozikba. Most elkészült a folytatás, melynek a főcímdala az elsőhöz hasonlóan az év slágere lehet.

A Herendi Gábor által jegyzett, azonos című filmhez hasonlóan a Bon-Bon együttes Valami Amerika című betétdala is nagy siker lett a film bemutatása idején. Mivel a film alkotói úgy érezték, eljött az idő a folytatásra, természetesen a második résznek is van főcímdala.

Ennek a címe stílszerűen Valami Amerika még, az előadói pedig a Hooligans énekese, Csipa és a Megasztár-ban feltűnt ifjú énekesnő, Tóth Gabi. Ugyan maga a filmbemutató csak december 18-án lesz, a filmzenei CD már jóval korábban is kapható lesz.

A Valami Amerika még egyszerre rockos és rádióbarát dal, Hrutka Róbert szerzeménye, és kimondottan emlékeztet a Bon-Bon slágerére. A számból készült klipet is elkezdik majd a napokban játszani a zenetévék, a dal pedig már le is tölthető a Track.hu-ról!

Maga a filmzene album is érdekesnek ígérkezik. Feltűnnek rajta ugyanis egyaránt a szereplők a filmből (Oroszlán Szonja vagy Tompos Kátya), illetve zenekarok a legváltozatosabb stílusokból: a skála a Tankcsapdától kezdve a Beat Disen át a Wunderbarig terjed.

színes magyar vígjáték, 2008

rendező: Herendi Gábor
forgatókönyvíró: Divinyi Réka, Harmat Gábor, Herendi Gábor
operatőr: Márton Balázs
producer: Herendi Gábor
vágó: Király István
szereplő(k):
Pindroch Csaba (Várnai Tamás)
Szabó Győző (Várnai Ákos)
Hujber Ferenc (Várnai András)
Szervét Tibor (Alex Brubeck)
Ónodi Eszter (Eszter)
Oroszlán Szonja (Timi)
Tompos Kátya (Vivi)
Csuja Imre (Bala)

Forrás: origo