Sopron.info.hu

Választás2018: A fény az alagút végén!

  2018 ápr 06 / #hírek

Igazán izgalmas heteken-napokon vagyunk túl ami az idei országgyűlési választásokat illetve magát a kampányt illeti, pedig valljuk be itt az ország nyugati csücskében viszonylag békés hangulatban szokott zajlani az ilyesmi, de valami úgy tűnik itt is megváltozott. A korábbi választásokhoz képest, amelyekben a tervezett programok szokták a hangsúlyt kapni, most teljesen más dimenzióba került.

A hétköznapi ember az említett fajsúlyosnak tűnő  dolgokkal, mint a párt programok – ha nem keres rá konkrétan valahol – szinte alig találkozhatott, hiszen ez a népre vetített politikai harc már Sopronban is átcsapott valami zagyvalékba, ami sok esetben a plakátrongálások, a személyeskedések és a sárdobálások Bermuda-háromszögébe vezetett, illetve a valós vagy vélt sérelmek tengerét zúdította az arcunkba.

Nagy kár, hogy ilyen szintre süllyedt a politikai csatározás, hiszen valóban térségünk illetve az ország sorsáról dönthetünk, csak sajnos szinte érdemi információk nélkül.

Persze, most bármelyik oldal mondhatja, hogy van programja és nem ő kezdte az áskálódást hanem a másik és mindenki mutogathat ide vagy oda, azonban a lényeg nem ez. Hanem bármilyen hihetetlen maga a program!

Mi még hiszünk abban, hogy az embereket programokkal lehet igazán meggyőzni és valamennyire ismerve a lokálpatrióta soproniakat ők átlátnak azon a bizonyos szitán és bizony elsősorban nem pártokra szavaznak, hanem emberekre. Olyan jelöltekre, akik számukra hitelesek, akikben hisznek, akiknek ismerik a múltját és aki közel állnak hozzájuk, akinek adott esetben a kezébe merik adni a térségünk és hazánk sorsát.

Sopron mindig is egy speciális helyzetben lévő város volt és ez manapság is így van, hiszen egyrészt a határ közelsége, másrészt az erős soproni kötelék olyan erőt jelent, ahol bizony nem elég az ígérgetés, itt minden területen bizonyíték kell arra, hogy az emberek bizalmat szavazzanak valakinek.

Hitelesség! Talán ez az egyszerű szó az, ami meghatározza a vasárnapi iksz rajzolást a szavazófülkékben és legyen bármi is a végeredmény, mi hiszünk abban, hogy helyesen és jól döntenek térségünkben az emberek és végre visszatérhet a hétköznapi kerékvágásba az élet, és eltűnnek a plakátfiúk és plakátlányok Sopron közterületeiről és vége lesz a mocskolódásnak is.

Összefoglalva a gondolatokat, mindenki mérlegeljen és döntsön vasárnap úgy, ahogy azt a szíve diktálja és persze menjen el szavazni, hiszen már ott a fény a kampányalagút végén!


%d blogger ezt szereti: