Sopron.info.hu

70 éves a Répcelaki SE.

  2018 jún 15 / #hírek

Több hétvégén átnyúló rendezvénysorozattal ünnepli idén nyáron fennállásának 70. évfordulóját a Répcelaki Sportegyesület. A négy hétvégét magába foglaló jubileumon teret kap az egyesület mind a négy szakosztálya. 2018. június 9-én a kézilabda és a kosárlabda volt a főszereplő, majd az azt követő hétvégén a labdarúgás és a teke fesztiválja zajlott. De a programoknak még nincs vége!

Izgalmakkal teli, színvonalas, az SE minden utánpótlás korosztályát pályára vivő tornát láthatott az, aki június első hétvégéjén ellátogatott a Répce Sportcsarnokba. Körmérkőzések során mérkőztek meg egymással a lányok az U7-től egészen az U14-es korcsoportig. Ezután igazi kuriózumnak számító mérkőzések következtek: a jelenlegi felnőtt együttesünk kihívói a korábbi még a sporttelep betonpályáján edződött női gárda volt, akik azután a szintén legendás szépkorú kézilabdásokkal csaptak össze. A mérkőzést megelőzően hétről hétre készültek a „lányok”, s fantasztikus volt látni, micsoda energiák mozdultak meg a küzdőtéren: szívvel-lélekkel hajtottak, megmutatva lányaiknak, fiaiknak, s unokáiknak, hogy milyen szenvedéllyel viseltetnek eziránt a sport iránt, s hiába a kihagyás, a test nem felejti az ezerszer begyakorolt mozdulatokat. Feléledtek újra a régi szép emlékek, ahogy most, mint egykoron együtt nyargaltak a pályán az összeszokott csapatok, újra összecsattantak tenyereik egy-egy gól után. Ezt követően az „öregfiúk” játszottak az ETO szurkolók együttesével. Itt szintén gyönyörű megmozdulásokat láthatott a közönség, elgondolkozva, hogy milyen jó is lenne minél többször drukkolni férfiaknak ezen a színtéren. Az estét a Répcelaki SE legfiatalabb szakosztálya, a kosárlabdások meccse zárta, majd egy ünnepi vacsorát követően a társaság még hosszan sztorizott a Sportcsarnok előtt a kellemes kora nyári éjszakában.

 

Az ezt követő hétvégén a fókusz az Egyesület Sporttelepére helyeződött át: stoplisba bújtak a fiúk a legkisebbektől a nagyobbakig – Beled csapatait látva vendégül. Az élményekkel teli napon meccseik után együtt szurkoltak az utánpótlás játékosok a nagyobbaknak vagy éppen rúgták a bőrt egy másik pályán. Ez a nap a labdarúgás szeretetéről szólt. Kora délután igazi örömfutballt láthattak a kilátogatók: felnőtt csapatunk ellenfelei a Répcelaki SE elnökségéből, edzőinkből és a Városvezetésből verbuválódott gárda volt, akik a tradicionális bányászegyesület mezét magukra öltve játszottak. A halóőr Németh Gábor Gaca, az SE elnöke volt, ám a kezdőcsapatban pályára lépett Szabó József, településünk polgármestere is, aki így már a korábbi hétvége kézilabda és kosárlabda szereplése után méltán érdemelheti ki a környék Legaktívabb Városvezetője címet. A nagy meccs után együtt játszott néhány felnőtt játékos a kisebbekkel, igazi élményt szerezve ezzel a fiúknak, míg a kilátogatók és a játékosok egy jó gulyás és némi ital mellett beszélgettek. Az egész program alatt nyitva állt a tekepálya is, ahol együtt guríthattak a profi játékosokkal a sportág helyi rajongói.

Még élénken él a helyiekben a város sportközpontjának megnyitója, s mégis a hét évtizedes jubileum harmadik ünnepi hétvégéjén már első születésnapját ünnepli a Répce Sportcsarnok, melyet most a június 16-17-i hétvégén vezetéssel barangolhatnak be az érdeklődők. A település legnagyobb rendezvénye, a Répcelaki Fesztivál is ekkor zajlik: színes programkínálattal várja a város a hozzánk érkezőket.

Lehetőséget szeretnének adni, hogy a látogatók kísérők segítségével bejárhassák a Sportcsarnokot, áttekinthessék épülésének folyamatát, megnézhessék az aulában az épülésről illetve a sportcsarnok mindennapjairól készített filmjeiket. Szeretettel várják az érdeklődőket a hétvégi napokon 11 és 14 óra között.

Június 23-án szombaton szintén a helyi Sportcsarnokba várják a környék sportszerető közönségét, hogy ünnepélyes keretek között is megemlékezzenek a hétszer tíz évről, bemutathassák a 70 év relikviáit, időutazásra indulhassanak a látogatók a kiállított fotók és filmek alapján, hogy aztán egy juniális adhasson keretet majd a baráti beszélgetéseknek.

 


%d blogger ezt szereti: