🌰A csonthéjasok szerepe az egészséges étrendben A csonthéjasok rendszertanilag a szilva, az őszibarack, a cseresznye és…
🌰A csonthéjasok szerepe az egészséges étrendben A csonthéjasok rendszertanilag a szilva, az őszibarack, a cseresznye és a mandula rokonságába tartoznak, ám a mindennapi táplálkozásban inkább az olajos magvak közé soroljuk őket. A dió, mogyoró, mandula, kesudió, pisztácia vagy a tökmag rendszeres fogyasztása sokféle egészségügyi előnnyel jár. „A csonthéjasok legnagyobb százalékban zsiradékot tartalmaznak – 100 grammonként körülbelül 40–60 százalékot – de ezek jellemzően telítetlen zsírsavak, amelyek kifejezetten előnyösek lehetnek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.” – hangsúlyozta Nagy Krisztina, a Soproni Gyógyközpont csoportvezető dietetikusa. A teljes cikkett itt olvashatják: https://www.sopronmedia.hu/…/a-csonthejasok-szerepe-az-eges… Forrás: Soproni Gyógyközpont