Sokan kértétek, hogy újraosszam a berkenye szörp receptemet, így most egy rövid, könnyen követhető változatban ismét megosztom veletek.
A videót feliratoztam, így követni még egyszerűbb, és a teljes receptet megtaláljátok a leírásban.
Ez a szörp nemcsak finom és frissítő, hanem a maradékból egy igazán különleges berkenye lekvár is készíthető. Nézd meg, próbáld ki, és írd meg, hogy sikerült!
Berkenye szörp recept
Hozzávalók
1–1,5 kg berkenye
3 liter víz
2 kg cukor (ízlés szerint több is lehet)
2 bio citrom (megpucolva, karikázva)
1 teáskanál citromsav (ízlés szerint)
Elkészítés
1. A vizet és cukrot felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a citromot és a berkenyét, forrás után még 15–20 percig főztem.
3. A végén citromsavat tettem bele, majd lefedve egy napig állni hagytam.
4. Másnap leszűrtem, a gyümölcsöt kinyomkodtam.
5. Újra felforraltam a szörpöt, majd forró üvegekbe töltöttem.
6. Fejtetőre állítva dunsztoltam.
+Tipp: Lekvár a maradékból
A visszamaradt berkenyéből kevés friss gyümölccsel, cukorral és citromlével, 2 dl vízzel kb. 30–40 perc főzés után különleges, roppanós lekvár készíthető.
#berkenye #szörp #lekvár #házi #recept #otthon #télire #befőzés #gyümölcs #sopron #ritakerje