Bemutatták a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny idei döntőseit. A fináléba öt-öt cukrászda alkotása került, a győzteseket augusztus elején hirdetik ki.
illusztráció / kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös keddi budapesti rendezvényén a két zsűrielnök cukrászmester, Kiss Zoltán és Bechmann György ismertette a döntősöket. Mint elhangzott, az idei slágerízek a zöldfűszerek és a málna volt.
A Magyarország tortája verseny döntőjébe az Akali meggyes mandula (Mészáros Cukrászda, Szombathely), az Emile emlékére (Művész Kávéház, Budapest), a Sopron hűsége (Hoffer Cukrászda, Sopron), a Boldogasszony csipkéje (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) és a Kékestető (Hisztéria Cukrászda, Budapest) jutott.
Drávai Dávid a Sopron Hűsége torta megálmodója és megalkotója / kép forrása: facebook
A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd), egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország tortája versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb a szakma és a fogyasztók körében egyaránt.
“Hagyományosan új, magyaros ízvilágú torták kerülnek a cukrászdák kínálatába, a verseny termékfejlesztésre ösztönöz” – emelte ki Selmeczi László, hozzátéve, hogy a Magyarország tortája versenyben idén négy pályamű is a zserbó újragondolásából született, száz éve halt meg ugyanis Gerbeaud Emil (eredeti nevén Émile Gerbeaud). A beadott torták alapanyagai között rengeteg gyümölcs is volt: cseresznye, körte, ribizli, mandula, eper, málna és birs.
Kiss Zoltán, a Magyarország tortája verseny zsűrielnöke örvendetesnek nevezte, hogy a versenyzők odafigyeltek az ízek harmóniájára. Mint fogalmazott, “kellemes volt tapasztalni a málnakompozícióval készült torták magas színvonalát és egyre többen nyúlnak hozzá jó érzékkel a gesztenyéhez”.
Bechmann György felidézte, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kezdeményezésére 2012-ben indult a Magyarország cukormentes tortája verseny.
“A cukormentes kategóriában idén tizennégy pályamunka érkezett, a zsűriben a cukrász szakemberek mellett dietetikusok és fogyasztók is helyet kaptak. A legfontosabb különbséget ebben a megmérettetésben a szénhidrát- és kalóriaértékek jelentik” – mondta.
A zsűrielnök kitért arra, hogy a cukormentes torták között üdítő színfolt volt a cukkinipiskóta, a gyömbér eperrel, a kókusz különböző formái vagy a tökmag. Mint elhangzott, a fő vonalat a Kárpát-medencei ízek jelentik. Az öt-öt döntős további szakmai támogatást kap a döntő előtt cukrásztechnológiai, illetve dietetikai szempontok alapján.
A Magyarország tortája és a Magyarország cukormentes tortája verseny idei győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, de az ország számos cukrászdája árusítani fogja.
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Bemutatták a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny idei döntőseit. A fináléba öt-öt cukrászda alkotása került, a győzteseket augusztus elején hirdetik ki.
illusztráció / kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös keddi budapesti rendezvényén a két zsűrielnök cukrászmester, Kiss Zoltán és Bechmann György ismertette a döntősöket. Mint elhangzott, az idei slágerízek a zöldfűszerek és a málna volt.
A Magyarország tortája verseny döntőjébe az Akali meggyes mandula (Mészáros Cukrászda, Szombathely), az Emile emlékére (Művész Kávéház, Budapest), a Sopron hűsége (Hoffer Cukrászda, Sopron), a Boldogasszony csipkéje (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) és a Kékestető (Hisztéria Cukrászda, Budapest) jutott.
Drávai Dávid a Sopron Hűsége torta megálmodója és megalkotója / kép forrása: facebook
A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd), egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország tortája versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb a szakma és a fogyasztók körében egyaránt.
“Hagyományosan új, magyaros ízvilágú torták kerülnek a cukrászdák kínálatába, a verseny termékfejlesztésre ösztönöz” – emelte ki Selmeczi László, hozzátéve, hogy a Magyarország tortája versenyben idén négy pályamű is a zserbó újragondolásából született, száz éve halt meg ugyanis Gerbeaud Emil (eredeti nevén Émile Gerbeaud). A beadott torták alapanyagai között rengeteg gyümölcs is volt: cseresznye, körte, ribizli, mandula, eper, málna és birs.
Kiss Zoltán, a Magyarország tortája verseny zsűrielnöke örvendetesnek nevezte, hogy a versenyzők odafigyeltek az ízek harmóniájára. Mint fogalmazott, “kellemes volt tapasztalni a málnakompozícióval készült torták magas színvonalát és egyre többen nyúlnak hozzá jó érzékkel a gesztenyéhez”.
Bechmann György felidézte, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kezdeményezésére 2012-ben indult a Magyarország cukormentes tortája verseny.
“A cukormentes kategóriában idén tizennégy pályamunka érkezett, a zsűriben a cukrász szakemberek mellett dietetikusok és fogyasztók is helyet kaptak. A legfontosabb különbséget ebben a megmérettetésben a szénhidrát- és kalóriaértékek jelentik” – mondta.
A zsűrielnök kitért arra, hogy a cukormentes torták között üdítő színfolt volt a cukkinipiskóta, a gyömbér eperrel, a kókusz különböző formái vagy a tökmag. Mint elhangzott, a fő vonalat a Kárpát-medencei ízek jelentik. Az öt-öt döntős további szakmai támogatást kap a döntő előtt cukrásztechnológiai, illetve dietetikai szempontok alapján.
A Magyarország tortája és a Magyarország cukormentes tortája verseny idei győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, de az ország számos cukrászdája árusítani fogja.
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
kép forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
- A vírus megjelenése komoly aggodalomra ad okot, hiszen a betegség a legtöbb esetben végzetes kimenetelű és gyorsan terje…
- ✨ Gőzerővel munkálkodnak a Várkerületen, hogy egy meghitt karácsonyi vásárt varázsoljanak a soproniaknak ✨
- 🚶♀️➡️ A turizmus világnapja alkalmából szervezett séták kapcsán a Tourinform hálózat irodái között meghirdetett verse…
- 🛡️ Ismét összeült a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Sopronban. A Rendészeti Integrált Központban megtartott eseményen az…
- ❗️Csalók telefonálnak a bank nevében! Ne dőljön be! Egy soproni nő tett feljelentést a rendőrségen: csalók áldozatává vá…
- MOST SZOMBATON: COFFEE PARTY! #specialtycoffee #sopronikávézó #visitsopron #CoffeeClinic #CoffeeClinicSopron
- Már 5 hónapja!🍕 Köszönjük, hogy ennyien szeretitek amit csinálunk!❤️🥹 #pizza #sopron #fyp #pizzaneapolitana
- 🤭🙈🐰🙈🤭 #KAJLAFALVA🐰 #Sopron🇭🇺 #TÖRPENYUSZI #HOBBITENYÉSZET #nyuszimádóknak
- #foryoupage #sopron #sport #waterpolo #team
- Sopron- standing in history will never cease to amaze me. From the cathedral halls of Vienna to the cobblestone streets of Sopron. I can still feel the history that has walked those streets. #sopron #worldtok #globetok #traveltok #historytok
- Madáretetés – mikor kezdjük el? November van, és itt az ideje, hogy a madarakat felkészítsük a télre 🌿 Megmutatom, miko…
- #sopronimesék #autumntales #autumnvibes #fallcolors
- Szabó Emese (@soproni_mesek) – 2025-11-12 21:52
- Tölgylevelű hortenzia és a kert őszi SZÍNEI A tölgylevelű hortenzia (Hydrangea quercifolia) ilyenkor ősszel mutatja meg …
- ❤️ Elértük a 2 millió megtekintést YouTube-on!❤️❤️ Hihetetlen érzés, hogy ennyien kíváncsiak vagytok arra, amit csinálok…
- Őszi palántázás – TITKOS kincseket szaporítok!
- Ősszel sem áll meg az épületgépészet!
- Pár nappal ezelőtt megosztottam veletek egy általam készített vadvirág koszorút.🌼🌸💮 Akkor még nem árultam el, kinek s…
- Mestereink: Villás Béla
- Akikre büszkék vagyunk – soproni kamupártok jelöltjei
- Mediterrano Étterem – Sopron
- Rendbontás a REAC-Győr meccs után
- Megnyílt a Zsira és Lutzmannsburg közötti határátkelő az ingázók számára
- A cél a győzelem volt (MEFOB)
- Bloggerek napja – Blog Action Day
- Egyeztetést folytatnak a sopronnyéki határátkelő használatáról!
- Közérdekű közlemény❗️ 2025. május 4-én, vasárnap, 33. alkalommal kerül megrendezésre a „Fertő tavi kerékpáros maraton ve…
- Lővér Camping: Bolhapiac és kirakodóvásár várja az érdeklődőket!
