đ§Kecskesajtos ĂzesĂtĂ©sƱ lett idĂ©n a Balaton fagyija
A veszprĂ©mi FĂŒge fagyiudvar Ă©s kĂĄvĂ©zĂł MekkĂłstollak nevƱ, rozmaringos, sĂŒlt Ă©s sĂłs mandulĂĄval, kecskesajtbĂłl kĂ©szĂŒlt kreĂĄciĂłja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt a Balaton közepĂ©n, egy kompon pĂ©ntek dĂ©lutĂĄn kihirdetett eredmĂ©ny szerint.
A szakĂ©rtĆ zsƱri dĂ©lelĆtt vĂ©gigkĂłstolta a megmĂ©retĂ©sre benevezett 1ïžâŁ7ïžâŁ balatoni fagyizĂł Ă©s cukrĂĄszda 1ïžâŁ3ïžâŁ fagylaltköltemĂ©nyĂ©t. A rendezvĂ©ny cĂ©lja, hogy elismerje a fagylaltkĂ©szĂtĆk magas szĂnvonalĂș munkĂĄjĂĄt, felhĂvja a figyelmet a helyi alapanyagokra Ă©s a kreatĂv ĂzkombinĂĄciĂłkra, valamint tovĂĄbb erĆsĂtse a Balaton gasztronĂłmiai vonzerejĂ©t â fogalmazott Fekete TamĂĄs, a versenyt szervezĆ Ă©s zsƱrizĂ©sben rĂ©sztvevĆ Balatoni Turizmus SzövetsĂ©g (BTSZ) elnöke. Kifejtette, idĂ©n is szigorĂș szempontok alapjĂĄn Ă©rtĂ©keltĂ©k a nevezett fagylaltokat, az ĂzvilĂĄg, az ĂĄllag, a megjelenĂ©s Ă©s az innovĂĄciĂł mind-mind fontos szerepet jĂĄtszottak a vĂ©gsĆ döntĂ©sben. Azt is figyelembe vettĂ©k, hogy hasznĂĄlnak-e rĂ©giĂłs alapanyagot a finomsĂĄg elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez.
Az elmĂșlt Ă©vek tapasztalataira hivatkozva azt mondta, hogy a gyĆztes fagylalt nem csupĂĄn elismerĂ©st szerez kĂ©szĂtĆjĂ©nek, de vĂĄrhatĂłan a nyĂĄri szezon egyik legkeresettebb Ă©dessĂ©gĂ©vĂ© vĂĄlik a Balaton partjĂĄn. Az eddigi nyertes fagylaltozĂłk igazi turista âzarĂĄndokhellyĂ©â vĂĄltak.
ErdĂ©lyi BalĂĄzs, a Magyar CukrĂĄsz IpartestĂŒlet szakmai elnöke, a zsƱri tagja a versenyt Ă©rtĂ©kelve elmondta, hogy idĂ©n is nagyon erĆs volt a mezĆny. Mint kifejtette, a többsĂ©g termĂ©szetes Ă©s minĆsĂ©gi alapanyagokbĂłl kĂ©szĂtette el a versenymunkĂĄjĂĄt, Ă©s legtöbbször a terĂŒletre jellemzĆ helyi alapanyagokat is felhasznĂĄltĂĄk.
đŠA szervezĆk a gyĆztes fagylalt receptjĂ©t mindenki szĂĄmĂĄra elĂ©rhetĆvĂ©, szabadon felhasznĂĄlhatĂłvĂĄ teszik, Ăgy az ĂŒdĂŒlĆrĂ©giĂł bĂĄrmely cukrĂĄszdĂĄja, fagylaltozĂłja elkĂ©szĂtheti.
ForrĂĄs: hirado.hu
Fotó: Wikipédia
(Feed generated with FetchRSS)