Sopron.info.hu

A BoneyM és Rúzsa Magdi is fellép a Soproni Nyáron – Nagyszabású rendezvénysorozat a Lővér Kempingben

  2007 máj 18 / #programajánló

Soproni Nyár Május végétől szeptemberig tíz alkalommal fergeteges programok várják a soproniakat a Lővér Kempingben. A Soproni Nyár rendezvénysorozat keretében hétvégeken világsztárok és a legnépszerűbb hazai zenekarok közül többen színpadra lépnek. A programok között találkozhatunk például a Boney M élő nagykoncertjével, a Boban Markovic Orkestarral, Rúzsa Magdival, az Irígy Hónaljmiriggyel, az első hétvégén pedig a Budapesten teltházas sikerű Máté Péter emlékkoncerttel.

A VOLT Fesztivál házigazdáinak szervezésében május 26-27-én indul útjára a SOPRONI NYÁR elnevezésű, rendkívül színvonalasnak és tartalmasnak ígérkező rendezvénysorozat a Lővér Kempingben.
Amint azt a két főszervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, a programok egy része szabadtéri nagyszínpadon zajlik majd, amelyekhez fedett nézőtér kapcsolódik, a kisebb programoknak pedig a helyszínen tavaly óta működő Terasz ad majd otthont. Így a programok kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezésre kerülhetnek.

A megnyitó hétvége keretében – szombat este – a Takáts Tamás Dirty Blues Band lép színpadra, majd a Micsoda Buli! várja a soproniakat. Pünkösdvasárnap – a gyereknapra való tekintettel – egész nap nyitva tart a kemping és a Terasz. A színpadon este 8 után a Budapesten rendkívül sikeres Máté Péter Emlékkoncert látogat el Sopronba.
Máté Péter nevéhez számtalan örökzöld sláger fűződik. Ez év elején néhány ismert hazai sztár részvételével és a Back II Black zenekar kíséretében egymás után kétszer is telház előtt csendült fel az Elmegyek, a Zene nélkül mit érek én?, az Azért vannak a jóbarátok és még számos sláger. Az előadás akkora sikert aratott, hogy június elején ugyanez a program már a legnagyobb hazai fedett csarnokban, a Papp László Sportarénában kerül bemutatásra.
A soproni koncerten az Aréna programjának előzeteseként négy hazai sztárt láthatunk és hallhatunk: a Club 54-ből is ismert Gallusz Nikit, a megasztáros Gáspár Lacit, a 40 éve sikeres Payer „Öcsi” Andrást, valamint Havas László Chicot. Az énekeseket ezúttal is a Back II Black kíséri majd.

Júniusban egymást követő hétvégeken a Pokolgép unplugged produkciójával, a Neoton Família kétórás élő nagykoncertjével és Rúzsa Magdival találkozhatunk. Júliusban a főszerep természetesen a VOLT Fesztiválé, a hónap végén azonban a szigetes LGT koncert előzeteseként Somló Tamás és zenekara élő unplugged koncerttel látogat el a Lővér Kempingbe, amelyet az LGT emlékzenekar fellépése követ.
Az augusztus ismét tartalmasnak ígérkezik. Az első hét végére az Irigy Hónaljmirigy 120 perces szuperkoncert-showt ígér. Majd igazán vérforraló partival jelentkezik a brit EZ Rollers csapata. A legendás drum and bass különítménnyel először Guy Richie A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső című filmjében találkozhattunk, azóta pedig a legnevesebb klubok vendégei hétről-hétre világszerte.
Az augusztusi záró hét kétség kívül megkoronázza a Soproni Nyár sorozatot. 25-én, szombaton a legendás Boney M élő koncerttel ajándékozza meg a soproniakat és a városba látogatókat. A máig világsztár csapat ez alkalommal teljes felállásban, nagyzenekarral jelentkezik. A „best of” jellegű programban valamennyi slágerük hallható lesz majd!
A koncert másnapján Emir Kusturica filmjeinek hangulata költözik Sopronba. A világszerte népszerű „rezesbanda”, a Boban Markovic Orkestar ugyancsak élő nagykoncerttel jelentkezik.

„A programok összeállításakor nagy hangsúlyt fektettünk a környéken lakók nyugalmára is.” – emelték ki a szervezők. „A szabadtéri koncertek legkésőbb éjfélkor érnek véget, a teraszon zajló zenés programok esetében pedig speciális, szakemberek által beállított hangrendszert alkalmazunk. Mindemellett a Terasz korábban nyitott felületeit tavaly óta hangfogó függönyökkel árnyékoltuk. Bízunk benne, hogy a Soproni Nyár rendezvénysorozat örömmel tölti el a soproniakat.”

A tízállomásos soproni koncertsorozatot a szervezők önerőből finanszírozzák. Amennyiben az idei nyári programok jól sikerülnek, minden bizonnyal egy állandó, az idegenforgalom szempontjából is vonzó eseményt mondhat magáénak Sopron.

A rendezvényről részletesebben a www.volt.hu/soproninyar internetes honlapon olvashatnak.