Sopron.info.hu

A címvédő Honvéd is biztosította helyét a legjobb nyolc között

  2007 nov 08 / #lapszemle

A címvédő Honvéd is biztosította helyét a legjobb nyolc között

A címvédő Budapest Honvéd kettős győzelemmel búcsúztatta a Sopront Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Supka Attila csapata az odahaza elért 2-1-es sikert követően, most idegenben nyert 3-0-ra, és várhatja a negyeddöntő sorsolását. 

A Sopron szurkolói távolmaradásukkal tüntettek a csapat ellen, pedig az első mérkőzésen bíztató eredményt ért el a vidéki alakulat. Az első húsz percben a kispestiek gyakorlatilag eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Abraham és Szmiljanics találatai után nem volt esélye a hazai csapatnak. A folytatásban még Hercegfalvi is berámolt egyet, a Honvéd 5-1-es összesítéssel jutott tovább. Ami a Sopront illeti: a Ligakupától dicstelenül búcsúzott, most a Magyar Kupából is kiesett, ráadásul a bajnokságban is kieső pozícióban tartózkodik.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ:

SOPRON-BP. HONVÉD 0–3 (0–2) Sopron, 300 néző.

Vezette: Bede (Farkas, Szalai)

SOPRON: Takács – Desszo, Farkas A., Fehér Z., Gallianov – Györök, Minczér, Dancs (Pocuca, 61.), Károlyi (Zana, 24.) – Belics, Birtalan. Vezetőedző: Vincenzo Osto, Végh Tibor

HONVÉD: Borel – Tóth B., Benjamin, Szmiljanics, Vincze Z. – Magasföldi, Genito, Bárányos (Ivancsics, szünetben), Diego – Abraham (Abass, szünetben), Hercegfalvi (Tóth M., 57.). Vezetőedző: Supka Attila Kiállítva: Fehér Z. (72.)

Gólszerző: Abraham (0–1) a 11., Szmiljanics (0–2) a 20., Hercegfalvi (0–3) az 54. percben Jó: Takács, Desszo, Györök, ill. Benjamin, Szmiljanics, Bárányos, Genito, Abraham, Hercegfalvi

Továbbjutott: Bp. Honvéd 5–1-es összesítéssel

Végh Tibor: – Az idegenbeli reménytkeltő eredmény után természetesen többet vártunk a mai mérkőzéstől, ám ez nagyon rosszul indult a számunkra. A gyorsan szerzett vezetése után nem sokkal a Honvéd lőtt még egy gólt, és ezzel el is dőlt a továbbjutás.

Supka Attila: – a két mérkőzés alapján megérdemelt a továbbjutásunk. Most jó teljesítményt nyújtottunk, a gólok mellett további lehetőségeink is voltak, és remélem a Vasas ellen megszerzett lendület már kitart az őszi szezon végéig.

forrás:nso.hu