Sopron.info.hu

A Kristálykoponyák rejtélye 2. – Steven Spielberg rendezésében!

  2008 febr 18 / #ezo

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága!A filmes ipart is megihlette azon különleges misztériumok, melyek a kristálykoponyákat övezik. Ennek bizonyítéka a Steven Spielberg legújabb alkotása: Indiana Jones és a kristálykoponya királysága! Steven Spielberg filmjeinél bevett szokás, hogy a lehető legkésőbbi időpontig titokban tartják a részleteket, különösen ami a film cselekményét illeti – de az új Indiana Jones-film körül tapasztalható titkolózás minden korábbi példát felülmúl.

Ahogy az egyik főszereplő, Cate Blanchett – akinek természetesen a pontos szerepét sem tudjuk, és csak sejteni lehet, hogy a negatív hősnőt alakítja majd – elmondta az újságíróknak: „Ez a legtitkosabb film, ami valaha is készült. Még FBI-ügynökök is vannak köztünk a forgatáson!”

Hála a nagy titkolózásnak és a negyedik rész hivatalos címe megszellőztetésének, máris elkezdődött a spekuláció a cselekményt illetően (vagyis bevált Spielberg és a producerként serénykedő George Lucas számítása), amelybe még egy harvardi professzor, Marc Zender is beszállt.

Zender szerint a cím alapján – amely, mint arról korábban beszámoltunk, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága – valószínűsíthető, hogy dr. Jones több, mágikus erővel bíró, az ősi maják vagy egy még korábbi civilizáció által készített kristálykoponya nyomába ered valahol Közép-Amerikában.

Csakhogy a koponyák egyszerre hozhatnak halált másokra és végtelen tudást birtokosukra, ami elég veszélyes kombináció. Mindez visszatérést jelentene az első részhez (amely szintén ebben a régióban játszódott), amit az is megerősít, hogy újra láthatjuk a vásznon Marion Ravenwoodot (Karen Allen), Indy régi szerelmét.

Az új Indy-filmet – eredeti címén az Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skullt hazánkban 2008 májusában mutatják be a mozik.

Info: www.est.hu

Összeállította:
Demuth János
www.ezoterikasopron.uw.hu

Aktuális soproni moziműsor

[gv data=”http://www.youtube.com/v/KeRGidOAsgk”][/gv]