Sopron.info.hu

A munkakörülmények miatt mondott fel az ismert magyar doki!

  2018 Sze 01 / #Cikkmix

Zacher Gábor, aki Honvédkórházban a sürgősségi osztályt vezette és mindezek mellett egy ismert és elismert addiktológus – nem mellesleg megannyi drogprevenciós program nagykövete – felmondott az intézményben, amit sajtóértesülések szerint azzal indokolt, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Hozzátette: Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni.

2017 nyarán közel 700 diák vett részt Zacher Gábor prevenciós előadásán a soproni Liszt Központban. / fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

Az is napvilágot látott a konkrét felmondás ténye mellett, hogy szerződése szerint két hónapos felmondási ideje van ami október végén jár le, azonban miniszteri döntés értelmében felmentették a felmondási idő kitöltése alól, így Zacher ma már nem dolgozik hazánk egyik legnagyobb egészségügyi intézményében. Nyilvánosságra került az-az adalék is – ez persze nem az orvos által –  hogy az ismert doktor szerződése egyébként az év végén járt volna le és a minisztérium amúgy sem tervezte azt meghosszabbítani.

Zacher Gábor elmondása szerint amúgy a helyzetet mutatja, hogy az elmúlt időszakban kilenc orvos is beadta a felmondását a Honvédkórházban, azonban ezt cáfolta a Honvédelmi Minisztérium.

2017 nyarán közel 700 diák vett részt Zacher Gábor prevenciós előadásán a soproni Liszt Központban. / fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

 

Írásunk a hvg.hu cikke nyomán készült. 


%d blogger ezt szereti: