Sopron.info.hu

A SMAFC serdülői másodikak a középdöntőn

  2009 márc 23 / #sport

A SMAFC-NYME serdülő kosárlabdacsapata március 21-22-én Budapesten vett részt az OSB középdöntőjén. A kék-fehérben játszó lányok a Debreceni Sportiskola, a Kanizsa DKK, valamint a tornát rendező Kiss Lenke Kosársuli együttesével mérkőztek meg. A sziporkázó megoldásokkal is jeleskedő soproniak hősiesen helytálltak, s végül – a két megszerzett győzelemnek és egy vereségnek köszönhetően – másodikak lettek.

A soproni serdülők felemás érzésekkel vágtak neki a tornának, hiszen az elmúlt időszakban betegségek, sérülések hátráltatták felkészülésüket. Szeder Dóra a csütörtöki edzés után belázasodott, ezért nem tudott csapattársaival a fővárosba utazni.

Az első mérkőzést a SMAFC-os kosarasok a Debreceni SI ellen játszották. A soproniak ugyan végig vezettek, ennek ellenére küzdelmes, kemény mérkőzést vívtak a hajdúsági város lányaival. A lényeg, hogy a végén győztek, így sikeresen kezdték a tornát.

SMAFC-NYME – Debreceni SC-SI/A 79:63 (20:15, 24:21, 19:17, 15:10)
SMAFC: Kálmán E. 20/6, Németh E. 15, Préger L. 12, Böcskei N. 12, Cserpes F. 10/3, Major K. 5, Uzsoki P. 3, Kisréti B. 2, Takács E., Kálmán P. , Lantos M., Locsmándi L.

DSI: Beck D. 14, Földvári A. 11, Ihonvien S. 9, Eva P. 7 , Eva R. 4, Új E. 4, Máriás F. 4, Halász L. 4, Kecskeméti E. 2, Tóth K. 2, Hanuska A. 2, Varga A.
A nagykanizsaiak elleni, esti mérkőzés nehezen indult. Egy félidő kellett, mire a soproni csapat megtalálta a megfelelő ritmust, igaz, akkor viszont helyenként már sziporkázó megoldásokat láthattak a szép számmal jelenlévő szülők.
Kanizsa DKK – SMAFC-NYME 58:88 (18:18, 17:21, 14:23, 9:26)

SMAFC: Böcskei N. 17, Kálmán E. 16, Préger L. 15, Cserpes F. 12, Uzsoki P. 8, Németh E. 6, Kisréti B. 4, Major K. 4, Takács E. 2, Kálmán P. 2, Kárpáti R. 2, Locsmándi L.

Kanizsa: Jurkó N. 21, Hegyi V. 13/3, Oros L. 10, Rajkai R. 8, Balázs B. 4, Kovács K. 2, Tarnai H., Márton F., Tarsoly V., Tarnai K., Tóth Sz.

Közben a Kiss Lenke Kosársuli csapata – erődemonstrációt bemutatva – egy-egy megsemmisítő vereséget mért a debreceni és a nagykanizsai együttesre. Vasárnapra a képlet leegyszerűsödött: aki a két veretlen csapat közül győz, az nyeri a középdöntőt, és egyenes ágon kerül az országos döntőbe. A vesztes félre ugyanakkor még egy páros mérkőzés vár, hogy a legjobbak közé kvalifikálja magát.

Nagy taktikai csatával kezdődött a SMAFC kontra Kiss Lenke-mérkőzés. A soproniak fegyelmezetten, okosan, és ami lényeges, eredményesen játszottak az első negyedben, így nem véletlenül vezettek, a hazai szurkolók nagy megdöbbenésére. Cserpes Fanni nagyon jól semlegesítette a 192 cm-es Bartuczot, Préger Laura ellenállhatatlan volt, és a Kisréti-Lantos- Németh trió is minden dicséretet megérdemelt!

Amilyen jól sikerült az első negyed SMAFC-os szempontból, annyira lehangoló volt a második tíz perc. Egy-két hiba a soproniak részéről, néhány téves játékvezetői ítélet a kék-fehérek kárára, és a hazaiak szárnyalni kezdtek, míg a vendégek második ötöse csak vergődött. Tíz perc alatt 31 (!) pontot kaptak a SMAFC-osok.
A szünetben nehéz volt lelket önteni játékosokba, de Palkovits Tamás edző szakértelmének és tapasztalatának köszönhetően, sikerült. A második félidőben a kék-fehérek példásan küzdöttek, s így nagyon jó húsz percet láthattak a nézők.

A probléma csak a második negyed miatt volt, mert az akkor összeszedett tetemes hátrány a végeredményben is megmutatkozott. Így aztán a hazaiak voltak boldogok a mérkőzés után, míg a soproni lányoknak idő kellett ahhoz, hogy értékelni tudják a kétnapos tornát, a két megszerzett győzelmet.

SMAFC-NYME-Kiss Lenke Kosársuli 73:92 (24:20, 8:31, 21:23, 20:18)

SMAFC: Préger L. 36/3, Cserpes F. 10, Németh E. 10, Uzsoki P. 8, Kálmán E. 4/3, Böcskei N. 3, Kisréti B. 2, Takács E., Kálmán P., Lantos M., Major K., Locsmándi L.

KLKS: Udvardi S. 22, Vitovszky V. 14, Tokaji K. 12/3, Nagy A. 12, Tóth L. 11/3, Bartucz B. 11, Orosz A. 6, Szabó E. 2, Kovács Zs. 2, Berényi L., Papp D.

VÉGEREDMÉNY:
1. Kiss Lenke Kosársuli
2. SMAFC-NYME
3. Debreceni SI-SC/A
4. Kanizsa DKK

A torna All Star csapatába választották Préger Laurát, a SMAFC-NYME játékosát.