Sopron.info.hu

A soproni Molnár Ágnes a fejlesztési és koordinációs államtitkár

  2010 jún 04 / #helyi

Nyilvánosságra hozták szerdán, hogy az Orbán-kormány kinevezett államtitkárai hivatalosan milyen területért felelnek majd a kabinetben. Az új kormány visszaállította a közigazgatási államtitkári tisztséget.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkári posztját Kontrát Károly, az önkormányzati államtitkári posztját pedig Tállai András tölti be. A tárca közigazgatási államtitkára Felkai László lett.

A honvédelmi tárcánál a parlamenti államtitkári feladatokat Simicskó István, a közigazgatási államtitkári feladatokat pedig Fodor Lajos látja el. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Németh Zsolt, közigazgatási pedig Bába Iván.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Rétvári Bence, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára Balog Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Kovács Zoltán, igazságügyért felelős államtitkára Répássy Róbert, területi államigazgatásért felelős államtitkára Szabó Erika, egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkára pedig Szászfalvi László. A tárca közigazgatási államtitkára Gál András Levente.

Cséfalvay Zoltán lett a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára – aki egyben a parlamenti államtitkári feladatokat is ellátja -, a külgazdaságért felelős államtitkár Becsey Zsolt, az energiaügyi és otthonteremtési államtitkár Bencsik János, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Czomba Sándor, az adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkár Kármán András, a költségvetési államtitkár pedig Naszvadi György. Nagy Róza lett e minisztérium közigazgatási államtitkára.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára Halász János, közigazgatási államtitkára pedig Jávor András lett. E tárcánál dolgozik majd sportért felelős államtitkárként Czene Attila, oktatásért felelős államtitkárként Hoffmann Rózsa, szociálpolitikáért felelős államtitkárként Soltész Miklós, egészségügyért felelős államtitkárként Szócska Miklós és kultúráért felelős államtitkárként Szőcs Géza.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Fónagy János, vagyonpolitikáért felelős államtitkára Halasi Tibor, ppp felügyeletért felelős államtitkára Hegmanné Nemes Sára, fejlesztési és koordinációs államtitkára Molnár Ágnes, infokommunikációs államtitkára Nyitrai Zsolt, infrastrukturális területért felelős államtitkára pedig Völner Pál. A tárca közigazgatási államtitkára Vízkelety Mariann.

A Vidékfejlesztési Minisztériumnak Ángyán József lett a parlamenti államtitkára, az agrárgazdaságért felelős államtitkára Czerván György, a környezetügyi államtitkára Illés Zoltán, élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára Kardeván Endre, vidékfejlesztésért felelős államtitkára pedig V. Németh Zsolt. Farkas Imre látja majd el a tárca közigazgatási államtitkári feladatait.

A nap folyamán negyvenegy államtitkárt nevezett ki Sólyom László, egy, Varga Mihály, a Miniszterelnökség leendő vezetője még nem vette át a kinevezési okiratot. Az MTI úgy tudja, hogy Varga Mihály Brüsszelben tartózkodik Orbán Viktor kormányfővel, és várhatóan pénteken veszi át a kinevezési okmányát.

Az első törvények között elfogadott, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló jogszabályban az államtitkárokat, a közigazgatási államtitkárokat és a helyettes államtitkárokat nevesítik, külön nem említik a parlamenti államtitkári posztot.

nyugathir.hu