Sopron.info.hu

A Sopront is legyőzte a Haladás II.

  2008 szept 15 / #lapszemle

A Sopront is legyőzte a Haladás II.Zsinórban harmadik meccsét is megnyerte az NB III-ban szereplő Szombathelyi Haladás II. Ezúttal 2-1-re nyertek Skribáék. Ha jobban összpontosítanak, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem.

Csípős, hűvös időben kezdődött a találkozó, ráadásul negyedóra után még az eső is eleredt. Már az első percektől a zöld-fehérek irányítottak, ám meglepetésre a 10. percben mégis a vendégek szereztek vezetést. Egy beívelés után Csontos „aludt el” a Hali tizenhatosán belül, Németh Dávid pedig kilőtte a jobb alsó sarkot.

A soproniak ezzel gyakorlatilag el is lőtték minden puskaporukat. A folytatásban óriási mezőnyfölényben játszott Németh Zoltán együttese, ennek nyolc perccel később meg is lett az eredménye.

Az első gólnál hibázó Csontos javított, egy bal oldali szögletet csavart be a vendégek kapujába. Ezt követően egyre nagyobb lett a Haladás fölénye. A vezetést mégsem sikerült megszerezni, vagy Fentős kapus védett nagyot, vagy az utolsó passzok nem sikerültek. Az első negyvenöt percben különösen Maikel, Skriba és Simon volt elemében.

A második játékrészben a Haladás támadott, a Sopron védekezett. A 62. percben aztán Lengyel Dániel csapott le egy lecsorgó labdára és 11 méterről nem hibázott. Megszerezve ezzel a vezetést. A Haladás ezt követően még nagyobb sebességre kapcsolt.

Ha jobban összpontosítanak Balassáék, úgy jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna. Burkus Máté például egymaga három százszázalékos ziccert hagyott ki.

A Haladás II. tehát – elsősorban a jól játszó Maikel vezetésével – itthon tartotta a három pontot és zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte az NB III.-ban. Folytatás két hét múlva, hazai pályán a bajnokesélyes Hévíz ellen.

Szombathelyi Haladás II. – Soproni VSE-GYSEV 2-1 (2-0)
Rohonci út, 250 néző, vezette: Wenczel Imre

Gólszerzők: Csontos (a 18. percben), Lengyel (a 62. percben), illetve Németh D. (a 10. percben)

Szombathelyi Haladás II: Szép – Csontos (Bezdi), Balassa, Lengyel, Farkas – Kovács, Burkus, Maikel, Csutak (Gyurján) – Simon, Skriba (Szakály).

SVSE: Fentős – Szabó, Riedinger, Geeb, Horváth – Pinezits, Deák (Varga Á.), Böcskör, Németh – Varga Z., Mozsolits.

Németh Zoltán:

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, úgy érzem, hogy a második félidőben nyújtott játékunk alapján megérdemeltük a győzelmet, ha jobban összpontosítunk, több góllal is nyerhettünk volna. A két meccs alapján elégedett vagyok a csapattal és örülök neki, hogy ezek a játékosok most végre lehetőséget kaptak, nem csalódtam bennük.

haladasfc.nyugat.hu