Sopron.info.hu

Átfogó rendőrségi kontroll volt Burgenlandban!

  2018 Júl 02 / #Cikkmix

A múlt hétvégén – illetve már péntektől – nagyszabású rendőri közúti ellenőrzést tartottak Burgenland területén, amely megdöbbentő eredménnyel zárult. Az osztrák rendőrség munkatársai elsősorban a gyorshajtást illetve a alkoholos befolyásoltság melletti gépjárművezetést ellenőrizték, amelynek során 725 alkalommal sebességtúllépést mértek illetve egyéb közlekedési szabálysértés miatt 400 autós is fennakadt a kontrollon, így a helyszíni bírságok mellett a napokban többen postán várhatják a csekkeket. Az átfogó ellenőrzés során 72 rendőr dolgozott a burgenlandi közutakon, akik gyakorlatilag minden jelentősebb útvonal egy-egy pontján ott álltak a radarjaikkal illetve az alkoholszondáikkal.

A leggyorsabb pilóta a beszámoló szerint 170 km/óra sebességgel repesztett a maximum 70 km/órás közúti táblával jelzett szakaszon, de a dobogóra odafér az is, aki 100 km/órás gyorsasággal suhant az 50-es táblánál.

Az aszfaltcsíkok seriffjei összesen 311 alkoholtesztet is végrehajtottak,  amelyben a rekorder egy 50 éves sofőr lett, akinél a szonda szerint 2,42 ezrelék volt a kimutatott érték, és akinek a  vezetői engedélyét a helyszínen elvették. Még egy “kábítószer-fogyasztó” is fennakadt a rostán, aki korábban közlekedési balesetet okozott, majd elmenekült a helyszínről, de most “beleszaladt a “csapdába”.

Természetesen a motorosok sem úszták meg az ellenőrzéseket, itt elsősorban technikai jellegű hiányosságokat találtak, amelyek során két esetben a vasparipákat megfosztották a rendszámtáblájuktól és átmenetileg kivonták őket a forgalomból.

 

 

 

 

Cikkünk a bvz.at írása nyomán készült. 

 


%d blogger ezt szereti: