Sopron.info.hu

Átvertek a Gyógyszertárban!

  2009 jan 28 / #helyi

Sikeresen lehúztak pénzzel az egyik soproni gyógyszertárban. Azt, hogy melyikben, nem írom le, mert egy állítás és egy tagadás van az ügyben, így egyikünk sem tudja bizonyítani kellőképpen az igazát. Remélem, hogy mindenki levonja majd a tanulságot.

Elindulás előtt itthon feleségem elrakott 5.000ft-ot a bukszájába, hogy legyen nálunk pénz.
Befutottam a gyógyszertárba a gyereknek kenőcsöt venni. A kenőcs 1.355.-ft -ba került.

Odaadtam a kasszás hölgynek 5.400.-ft-ot, hogy könnyebben tudjon visszaadni. Adott nekem 45.-ft-ot. Én csak álltam és vártam tovább. Erre megkérdezi, hogy valami nem stimmel?

Válaszoltam, hogy 5.400-at adtam, jön még nekem 4.000ft-al. Erre ő azt válaszolta, hogy 1.400ft-ot adtam neki. Ezt természetesen megcáfoltam. Jött a komplikáció, és leszámolta az egész kasszáját kétszer, de nem talált többletet.

Közölte velem, hogy a pénze stimmel, nem tud mit csinálni. Már én éreztem magam kellemetlenül, nehogy közönséges trükkös tolvajnak nézzenek, aki így akar pénzt kicsalni valakitől.

Körbenéztem, hogy nincs-e kamera, ahol vissza tudjuk nézni, de nem láttam. Mivel tudtam, hogy a gyerek már álmos, menni kéne haza, az igazamat úgysem tudom bebizonyítani, ezért eljöttem.

Miután hazaértünk, felhívtuk a gyógyszertárat, kértük a tulajt vagy az üzletvezetőt. Ő nagyon kedves és szívélyes volt, közölte, hogy rögtön utána néz a kasszának, és visszahív.

Miután visszahívott közölte, hogy leellenőrizte a kasszát, mely stimmel, és nincs meg a pénzem. Van-e kamera kérdésemre a válasza az volt, hogy van, de nem működik, ezért nem tud mit csinálni. Gondolhattam volna…..

A kassza stimmelés sem bizonyít semmit sem, mert lehet, hogy a kasszás hölgynek nem ez volt az első bakija aznap, és kompenzálta a hiányát az én pénzemmel.

Jómagam is pénzzel dolgozom évek óta, szerintem meg tudok különböztetni egy 5.000-est egy 1.000-től, mikor még a színük is teljesen más.

Nem a pénz veszteség nagysága miatt, hanem az elviek miatt született e cikkem.

Nem akarok én bántani senkit sem, mert sokszor járunk patikákba, és eddig még nem volt sehol sem problémám, de ha ilyen eset van, akkor mit tudunk csinálni?

Megmondom én: Semmit! Maximum annyit, hogy többet nem megyek hozzájuk vásárolni.