Sopron.info.hu

Az esztendő utolsó közgyűlése is lezajlott!

  2017 dec 21 / #Soproni Hírek

Az esztendő utolsó közgyűlésére került sor csütörtökön a városházán, ahol a képviselők összesen huszonnégy napirendi pont előterjesztését tárgyalták.

fotó: sopronmedia.hu

Az előterjesztések között szerepelt a város területén eddig névtelen utcák elnevezése mellett annak a pályázati kiírásnak a tervezete is, amely a Soproni Múzeum vezetői pozíciójára vonatkozik. Dr. habil Tóth Imrének a szerződése 2018. május 31-én lejár, ezért pályázat útján kell meghirdetni a Soproni Múzeum vezetői pozíciójára vonatkozó lehetőséget, amelyet a közalkalmazottak jogállására vonatkozó törvény értelmében kell kiírni.

A képviselőtestület elfogadta azt az előterjesztést, amely szerint  a városban működő nemzetiségi önkormányzatok számára  a továbbiakban is biztosítja a működési feltételeket, mind személyi és tárgyi vonatkozásban, valamint helységhasználatok tekintetében. Az ezekre vonatkozó szerződések megkötésével Dr. Fodor Tamás polgármestert ruházta fel a közgyűlés.

Napirendre került Sopron Megyei Jogú Város parkolási rendjéhez kapcsolódó előterjesztés is, amely a kizárólagos parkolóhelyek használatára vonatkozott. A testület elfogadta, hogy a jövőben csak gazdasági társaságok illetve egyéni vállalkozók ügyfélköre számára lehessen ilyeneket fenntartani.

fotó: sopronmedia.hu

A rendkívüli ülés szintén sok napirendi pontot tartalmazott: összesen tízet, amelyek között szerepelt a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az ellátás igénybevételéért fizetendő térítési díjakról szóló önkormányzati rendelet módosítása, valamint az építményadóról szóló rendelet módosítása is, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2018. január elsejétől kiterjed az épület és épületrészek mellett a reklámhordozókra is.

Itt fontos megjegyezni, hogy ez a rendelet nem vonatkozik a cégtáblákra, üzletfeliratokra, a vállalkozás használatában álló ingatlanon elhelyezett – a vállalkozást népszerűsítő – egyéb feliratokra, grafikákra.

A közgyűlés elfogadta azt a javaslatot miszerint a Központi Bányászati Múzeum Alapítványát 8 millió forinttal támogatja, amely a belvárosi múzeumnegyedbe való integrálást kívánja elősegíteni.

A megvalósuló M85-ös gyorsforgalmi út miatt szükségessé vált Sopron Megyei Jogú Város Településfejlesztési tervének módosítása, amely a nyomvonal kijelölése miatt vált időszerűvé. Az ide kapcsolodó előterjesztés illetve tervrajzok elérhetőek IDE KATTINTVA!

Napirendre és elfogadásra került a rendkívüli ülésen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-vel kötendő konzorciumi megállapodás előterjesztése is, amely nyomán Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújt be egy pályázatra, ami egy megvalósítandó modern Innovációs és Technológiai Centrum építésére vonatkozik.

A rendkívüli közgyűlés utolsó előterjesztése Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének a Soros-tervvel kapcsolatos tiltakozó állásfoglalásának elfogadása volt, amely nyomán városunk közgyűlése felkéri a soproni polgárokat,  civil szervezeteket, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz és ne járuljanak hozzá ahhoz, hogy a Soros terv ideológiáján keresztül bevándorlást szervező irodák, migráns táborok telepedjenek le városunkban.

 

forrás: sopronmedia.hu

 

 

 

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: