Sopron.info.hu

Az ifjú sztár elárulta titkát

  2009 szept 22 / #gasztro

SP, a fiatal énekes az otthonról hozott ételeket fogyasztja a legszívesebben. Édesanyja ezért gyakran megteszi a Sopron-Budapest távot, hogy hazai ízekkel kényeztesse általában gyors éttermekben étkező gyermekét.

“Anya és a nagyi nagyszerűen főznek, így örülök annak, ha anya feljön Pestre és megtölti a hűtőmet, mert bevallom, magamra nem túl gyakran főzök. Szeretem a társaságot, otthon, Sopronban rengeteg kerti partit rendeztek a szüleim. Emlékszem az isteni rostonsültekre, és persze ezen kívül is voltak kedvenc ételeim: a töltött paprika, a kaszinótojás és az elmaradhatatlan aranygaluska.

A sütinek és a csokinak sem tudok ellenállni, de szívesen eszem bármit, ami csípős és hagyományosan magyaros. Sajnos, a gyümölcsökkel már nem vagyok ilyen jóban, mert perubalzsam-allergiám van, így a citrusféléket nem fogyasztom”

– mondja SP, aki barátainak szívesen készít parti szendvicset, zöldkörettel. Mindez körülbelül tíz percet vesz igénybe, úgyhogy váratlan vendégek betoppanásakor tökéletes választás.
stop.hu

Parti szendvics, zöldkörettel
Hozzávalók: csirkemell filé, szeletelt barna kenyér, kaliforniai paprika, paradicsom, rukkola, saláta keverék, tengeri só, bors, csipetnyi csípős paprika, olívaolaj, salátaöntet (kerti fűszeres és balzsamecetes)

A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és kicsi olajon megpirítjuk. Kevés sóval, borssal és chilivel fűszerezzük.

Amíg elkészül a hús, felkockázzuk a paprikát, paradicsomot, összekeverjük a salátával és az öntettel, majd ráfújunk egy kis balzsamecetet, hogy még pikánsabb legyen a köret. Amikor a hús megsül, a megmaradt forró olajon megfuttatjuk a rukkolát (Ezzel vigyázni kell, mert könnyen összeesik!)

A végén tányérra tesszük az egészet: a pirítósra halmozzuk a húst és a rukkolát, majd a bekevert salátával kínáljuk.