Az ifjú sztár elárulta titkát
SP, a fiatal énekes az otthonról hozott ételeket fogyasztja a legszívesebben. Édesanyja ezért gyakran megteszi a Sopron-Budapest távot, hogy hazai ízekkel kényeztesse általában gyors éttermekben étkező gyermekét.
“Anya és a nagyi nagyszerűen főznek, így örülök annak, ha anya feljön Pestre és megtölti a hűtőmet, mert bevallom, magamra nem túl gyakran főzök. Szeretem a társaságot, otthon, Sopronban rengeteg kerti partit rendeztek a szüleim. Emlékszem az isteni rostonsültekre, és persze ezen kívül is voltak kedvenc ételeim: a töltött paprika, a kaszinótojás és az elmaradhatatlan aranygaluska.
A sütinek és a csokinak sem tudok ellenállni, de szívesen eszem bármit, ami csípős és hagyományosan magyaros. Sajnos, a gyümölcsökkel már nem vagyok ilyen jóban, mert perubalzsam-allergiám van, így a citrusféléket nem fogyasztom”
– mondja SP, aki barátainak szívesen készít parti szendvicset, zöldkörettel. Mindez körülbelül tíz percet vesz igénybe, úgyhogy váratlan vendégek betoppanásakor tökéletes választás.
stop.hu
Parti szendvics, zöldkörettel
Hozzávalók: csirkemell filé, szeletelt barna kenyér, kaliforniai paprika, paradicsom, rukkola, saláta keverék, tengeri só, bors, csipetnyi csípős paprika, olívaolaj, salátaöntet (kerti fűszeres és balzsamecetes)A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és kicsi olajon megpirítjuk. Kevés sóval, borssal és chilivel fűszerezzük.
Amíg elkészül a hús, felkockázzuk a paprikát, paradicsomot, összekeverjük a salátával és az öntettel, majd ráfújunk egy kis balzsamecetet, hogy még pikánsabb legyen a köret. Amikor a hús megsül, a megmaradt forró olajon megfuttatjuk a rukkolát (Ezzel vigyázni kell, mert könnyen összeesik!)
A végén tányérra tesszük az egészet: a pirítósra halmozzuk a húst és a rukkolát, majd a bekevert salátával kínáljuk.