Sopron.info.hu

Bécs nyerte az Európai Mobilitási Hét díját

  2018 ápr 05 / #Cikkmix

Az Európai Mobilitási Hét díját a 2500 résztvevőből idén a színes fenntartható közlekedési stratégiájáról is ismert Bécs városa nyert el. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése.

EMWA, Bécs: European Mobility Week Award_© European Union, 2018 Photographer Ezequiel Scagnetti A képen Violeta Bulc, közlekedési ügyekért felelős EU-biztos; Martin Blum, a Mobilitási Ügynökség ügyvezető igazgatója; Peter Lux, Bécs városának vezető főtanácsosa; valamint Daniel Calleja, a Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának főigazgatója látható.

 Az Európai Bizottság a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés ösztönzése céljából minden évben szeptember 16. és 22. között rendezi meg az Európai Mobilitási Hetet, amely évről évre nagyobb népszerűségnek örvend. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányán az elmúlt évben mindösszesen 2.500 település vett részt és szervezett rendezvényeket fenntartható közlekedéssel kapcsolatosan. A szakzsűri a kampányban résztvevő és a fenntartható mobilitást kimagaslóan támogató városok közül a legkiválóbbat az Európai Mobilitási Hét díjával tünteti ki, amelyet idén Prága és Granada jelölése mellett Bécs szerzett meg. „Az ilyen magas szintű elismerés hatalmas megtiszteltetés számunkra. Bécs város vezetésének továbbra is célja, hogy a gyaloglást, biciklizést és a tömegközlekedést ösztönözze“ – nyilatkozta Bécs polgármester-helyettese, Maria Vassilakou a díjátadó kapcsán.

Konferencia, Budapest: ©Eurocomm-PR/Vas Gergely A képen Hans-Erich Dechant, a CityBike Wien ügyvezetője; Martin Blum, Mobilitási Ügynökség ügyvezető igazgatója, valamint Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnöke látható.

Az osztrák főváros vezetése a városlakókat évek óta számos kezdeményezéssel, rendezvénnyel és infrastrukturális intézkedéssel ösztönzi a fenntartható közlekedésre. A szakértői bizottság az eredmény kihirdetése során a bécsi környezetvédelmi projektek közül a bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur) által létrehozott Streetlife-fesztivált, a teherbringák beszerzésére kiírt 2017-es támogatási programot, valamint a város által finanszírozott teherbringa-kölcsönző hálózat jelentőségét méltatta. 2017. szeptember 21-én az Európai Mobilitási Hét alkalmából a bécsi Mobilitási Ügynökség képviselői az Eurocomm-PR közreműködésével budapesti szakemberekkel egyeztettek a kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről.

Streetlife-fesztivál, Bécs: ©Mobilitätsagentur Wien/Christian Fürthner

 


%d blogger ezt szereti: