Sopron.info.hu

Beltéri szabadesés bajnokság Bécsben

  2018 feb 20 / #csak úgy

2018. február 23-24-én rendezik Bécsben a második Osztrák Beltéri Szabadesés Bajnokságot a WINDOBONA szélcsatornában. A bajnokságon külön kategóriában nemzetközi csapatok is indulhatnak. A látogatók számára a belépés ingyenes.

fotó: Windobona FinalFire © Windobona/Lienbacher

A tavalyi nagy siker után 2018-ban másodszor is megrendezik az indoor skydiving osztrák bajnokságát Bécsben. A második Osztrák Beltéri Szabadesés Bajnokságon Ausztria első és egyetlen szélcsatornájában, a Bécsi Práterben található WINDOBONA-ban mérettethetik meg magukat a legjobb versenyzők hat különböző kategóriában.

A függőleges szélcsatornában összesen négy turbina biztosítja az akár 280 km/h szélsebességet. Ez a valódi szabadesés élményével hasonlítható össze, olyan, mintha 4.000 méteres magasságból ugranánk le ejtőernyővel. Két és fél éves fennállása óta a WINDOBONA  számos új repülés-rajongó mellett sok rutinos ejtőernyőst is meghódított.

fotó: Windobona Locomotion-Overview © Windobona/Lienbacher

A bajnokságon kettő- és négyfős csapatok versenyeznek egymással formáció, függőleges formáció és dinamikus kategóriában. A cél, hogy a betanult gyakorlatokat meghatározott sorrendben minél többször bemutassák. Erre általában 35-90 másodperc áll a csapatok rendelkezésére. A három döntőbíró a bemutatott gyakorlatok száma mellett a pontos kivitelezést is értékeli. Egy külön kategóriában nemzetközi csapatok is indulhatnak, akik a WINDOBONA Open címért versenyeznek, de külön értékelik a versenyszám utánpótlását, a 16 éven aluli indulókat is.

A belépés minden látogató számára ingyenes. Sőt, a sportág iránt érdeklődők a versenyek szünetében akár ki is próbálhatják magukat a szélcsatornában.

További információ: http://www.windobona.at

 

 

 

Bécs, 2018.02.20.

 


%d blogger ezt szereti: