Sopron.info.hu

Biciklivel néztük meg mit tud az új lővereki kerékpárút – videó

  2018 Júl 25 / #hírek

Ha kerékpáros fejlesztésről szóló tudósítást látunk, érdemes egy kicsit szkeptikusan kezelni azokat. Tegyük hozzá rögtön az elején, hogy nem mindenhol annyiban merül ki a probléma, hogy repedezett járdára, pocsolyába festenek fel útburkolati jeleket. És azt is, hogy a kerékpáros infrastruktúrát fejleszteni, a bringaút hálózatot növelni igenis fontos dolog, hiszen számtalan előnye van a helyi lakosság mindennapi közlekedésbiztonságát növelő szemponton túl a turisztikai attrakcióbővítésig.

Nem éppen magától értendő az sem, hogy épp ki-ki hol mehet, ha egyáltalán mehet az kerékpárúton

Vegyük a legfrissebb projektet górcső alá, miszerint öt és fél kilométerrel bővítettek a kerékpáros úthálózatot Sopronban, illetve átalakították az Egeredi úti csomópontot összesen 276 millió forintból. Az elképzelést díjazzuk, az önkormányzat szorgalmazását és a kormánytámogatást szintúgy, szükség van a Lőverek fejlesztésére. Több helyütt pedig valóban évtizedes hiányosságokat pótoltak azzal, hogy húztak néhány jól irányzott aszfaltcsíkot. Ahogyan például az Egeredi út melletti gyalogos ösvény rendbetétele is egy jó pont, noha sokunkban felmerült a kérdés, hogyan sikerült egy Natura 2000 védelem alatt álló területen betonozni, aszfaltozni. Itt jegyeznénk meg, hogy ha már korábban említett kereszteződésben egy tucat közvilágítási oszlopot kihelyeztek, ide is juthatott volna néhány, hiszen rengeteg kutyás, futó jár erre éjszaka is.

Új kerékpárút a Lőverekben

Újabb öt és fél kilométerrel bővült a kerékpárút hálózat Sopronban, kapcsolódó írásunk: cyberpress.hu/biciklivel-neztuk-meg-mit-tud-az-uj-lovereki-kerekparut-video Sopron és környéke hírportálja, ahol nyomon követheted az aktualitásokat és a város eseményeit. http://cyberpress.hu

Továbbhaladva, s szándékosan a kézzel fogható fejlesztési elemekre koncentrálva az uszoda felé indul meg főszereplőnk is az alábbi videón. A kerékpáros nyom egészen pontosan a Bajcsy Zsilinszky utcában indul, és egészen a Citadelláig vezet, itt térünk rá a közös gyalogos-kerékpáros útra. Ez hol osztatlanul használható, hol pedig kizárólag a kerékpárosoké. A kitáblázás szerint, ami úgy vesszük észre ez esetben a “nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal” elven valósulhatott meg például a Deákkúti út murvás felhajtójánál. Ugyanígy érdekes a sok-sok korlát elem is, ami a józan ész számára értelmezhetetlen szakaszolások szerint van elosztva. Szintén a Deák kúti úton esett meg az is, hogy a dombra felvezető kerékpárút kivitelezése a komolytalan kategóriába sorolható. Pihenőhelyek egymás hátán, akár megközelíthetetlen helyeken is, és a semmi közepébe felfestett kerékpáros átvezetés közel egy helyen.

A semmiből a semminek

Száz szónak is egy a vége, nem mondjuk, hogy ne lennénk megelégedve a beruházással, azonban úgy tűnik amikor az igények megtervezésekor az extralistát vették a kezükbe a tervezők, akkor nem számított az, hogy 276 millió lesz e a számla vége, vagy nem. Így sikerült minél több funkciót belezsúfolni egy projektbe, s itt ott ez bizony kibukik.

Buszmegálló, amit csak kerékpárútról, kerékpárúton lehet megközelíteni, itt gyalogátkelőhely sincsen a túloldara

Fordított táblázás

Random terelőkorlátok az erdős, murvás szakaszon

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: