Sopron.info.hu

Biztonságban a temetők környékén

  2018 okt 31 / #hírek

Megyénk rendőreit az ünnepek idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset.

illusztráció / fotó: police.hu

Mindenszentek és halottak napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk, sokszor otthonunktól távol nyugvó halottaink sírjaihoz utazva. Közútjainkon ez az időszak – különösen a 2018. október 30. és november 4. között – az átlagosnál is nagyobb veszélyt rejt a közlekedők részére. A forgalom sűrűsége a többszörösére nő, a sírkertek közelében torlódások, közlekedési dugók alakulhatnak ki. A parkolási nehézségek miatt a járművezetők hamarabb elveszítik türelmüket, amik kisebb koccanásokhoz vezethetnek.

Az ünnepi időszakra tekintettel az autópályákon, autóutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul.

Annak érdekében, hogy az ünnepi időszak balesetmentesen teljen el, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

Akik gépkocsival kelnek útra, már az utazás előtt ellenőrizzék autójuk műszaki állapotát. Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fordítsanak fokozott figyelmet a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Kérjük a közlekedőket, hogy a hosszú hétvége során legyenek körültekintők, tartsák be a közúti előírásokat, s a lassúbb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket, számítsanak a hosszabb utazási időre! A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, illetve egy nyomon haladó járműveket!

Ügyeljen értékeire is!

Táskáját, csomagját ne hagyja őrizetlenül a sírok között, vagy jól látható helyen a parkolóban hagyott autójában. Gépkocsija lezárt állapotát ellenőrizze, mielőtt azt magára hagyja, ne csak a megszokott napi rutin szerint a táviránytó gombjával zárja azt le.

 


%d blogger ezt szereti: