Sopron.info.hu

Boldog Magyar Sajtó Napját Sopron!

  2018 Már 13 / #Cikkmix

A magyar sajtó napja egy 1990-ben alapított, minden év március 15-én megtartott ünnepnap hazánkban. Az időpont választása azért esett erre a napra, mert 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt valamint 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták azt, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest. Hazánkban ezen a napon adják át többek közt  a Széchenyi-, Kossuth- és József Attila-díjakat. A nagyobb városokban az önkormányzatok és  szervezetek ezen a napon köszöntik a helyi média munkatársait és egy-egy emléklappal köszönik meg a tevékenységüket.

Volt idő, amikor ez bizony így ment … / illusztráció – forrás: web

Miután évek óta a leghűségesebb városban ezen a napon nem tartanak ilyen jellegű elismerő – minden médiára kiterjedő – rendezvényt, mi a cyberpress.hu munkatársai azért szeretnék megköszönni minden olyan személynek a munkáját, akik a sajtóban ( online vagy print ) illetve a médiában dolgoznak ( akár a frontvonalon, akár a háttérben ) és akik remek munkát végeznek a maguk területén!

Köszönjük nekik együttműködésüket,  segítő munkájukat, háttértámogatásukat, hiszen bár sok esetben nem egy irányba – azonban tény, hogy – egy csónakban evezünk, így örömmel köszöntjük őket! Bár emléklapot nem tudunk küldeni, de őszintén köszönjük, hogy ilyen segítőkészen dolgoztok azért, hogy tájékoztassátok a soproniakat és a térségben élőket a legfontosabb eseményekről! 

 

BOLDOG MAGYAR SAJTÓ NAPJÁT SOPRON! 


%d blogger ezt szereti: