Sopron.info.hu

Budapesten tárgyaln(t)ak az olaszok?

  2008 jan 08 / #lapszemle

forrás: NB1.hu

Sopron, január 8., 17.00 Információink szerint Sopronban már tudják, hogyan lehet az olaszok nélkül továbblépni. Elméletileg tegnap kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a Sopron, de a foglalkozáson az első csapat keretéből csak heten jelentek meg, ugyanennyien voltak az NB III-as csapatból is. Úgy tudjuk, sokan át se öltöztek, miután meghallgatták Köteles Zsolt beszámolóját.


Ez azonban – kivételesen – nem feltétlenül jelent rosszat. A játékosok ugyanis úgy döntöttek, hogy a héten még türelmesek lesznek, mégpedig azért, mert megszületett az elméleti megoldás arra, hogyan lehet az olaszokat, azaz a többségi tulajdonosokat megkerülve megmenteni a klubot.

A történet lényege az, hogy az olaszok ma Budapesten taggyűlést tartanak (legalábbis meghirdették), amelyre meghívót küldtek soproniaknak is.

A bökkenő azonban az, hogy taggyűlést csak a vállalkozás telephelyén lehet tartani (ez pedig ugye Sopron), azt pedig csak az ügyvezető (ez pedig Köteles Zsolt) hívhatja össze, nem valamelyik tulajdonos, mert ez így törvénytelen.

Honlapunk információi szerint a soproniak elkészítették közben azt a forgatókönyvet, amely segítségével az olaszok nélkül is életben maradhatnak.

Csütörtökre ugyanis Köteles hívott össze taggyűlést (ő az ügyvezető, az összejövetel Sopronban lesz), de erre a jelek szerint nem hajlandóak elmenni a többségi tulajdonosok. Ha ez így lesz, akkor az ügyvezető összehív még egyet, és ha azon sem jelennek meg, akkor a kisebbségi tulajdonos saját hatáskörében léphet tovább.

Ez a folyamat azonban hosszadalmas procedúra is lehet, ám értesüléseink szerint előrelépések már a héten várhatóak.

Ha ugyanis csütörtökön nem lesznek ott az olaszok, akkor az jelzésértékű lehet a kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak, akik immár nagyobb reményekkel folytathatják a tárgyalásaikat a magyar és a külföldi megmentő-jelölttel.
(s.z.)

forrás: NB1.hu