Sopron.info.hu

Celldömölk – Sopron kettő-egy

  2009 aug 31 / #sport

A szombati nap a két csapat meccseiről szólt minden helyen és minden téren. Délelőtt az ifi csapat kezdett a Lövér körúton. A jó védekezéseket pontatlan támadások váltogatták, így az egyik vendég gólra még válaszolt Kretty, a másodikra azonban már nem.

A csapat teljesítménye finoman fogalmazva is hagy némi kívánnivalót maga után. Az eredmény a szemtanúk szerint hízelgő. Bár voltak helyzetei a lila-fehéreknek, azért van még hova fejlődni az idény során!

Délben az u16os korosztály csapatai mérték össze képességeiket szintén a lővén körút esős környezetében. A találkozó már az első félidőben eldőlt. Fehér Szilárd gondolatainak a pályán nyoma sem volt! Az eredmény alakulásában nagy érdeme van a hazai kapusnak, aki bravúrokat halmozva védte kapuját. Az első félidős 0:4 után a „cálldömölk” már csak kettőt rakott hozzá az eredményhez, így 0:6os eredménnyel utazhattak.

Végül a szépségtapasz: a felnőtt meccs

Nagy izgalmak előzték meg a találkozót! A bajnoki cím felé törő soproniakat nyomta a győzelmi kényszer. A terveknek megfelelően hajtósan kezdett a soproni csapat. Ziccereit sorra alakította ki, míg a huszadik perc magasságában Böcskör Zsolt elhúzta a szélen, ívelt, Németh Dávid levette, és Varga Zoltán a kapuba helyezett. (0:1)

A második félidőben aztán lazult a fegyelem. Egy kapu előtti szituáció után a védeni kívánó játékos nem nyúlt bele eléggé a labdába, mely így megpattant, majd a hálóba pattant. (1:1)

Helyzetek adódtak itt is, ott is, ám a 83. percben Németh Norbert passzát Varga Zoli pontosan vette át, kapura fordult, elhúzta a kapus mellett, és a hálóba helyezett. (1:2)
Megérdemelt, szép győzelem!

Az utánpótlásban elszenvedett két vereséget a felnőtt csapat bravúrja kompenzálta. Az viszont biztos, hogy szurkolóként van még minek örülni, azaz a fiatalságon a sor, hogy szépítsen az eredményen. Hajrá Sopron! Hajrá Vasút!

A részletes cikkekkel a későbbiekben jelentkezünk!