Sopron.info.hu

Családi program: Minden ami kötélből van …

  2018 Sze 14 / #hírek

A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti majd a látogatókat.

 

 

A Liszt terembe a szombathelyi Kötélugró Klub fiatal versenyzői érkeznek. Ők több világbajnokságon is sikerrel szerepeltek már, és többféle egyéni és csoportos rekordot tartanak. Ezen a délutánon kétszer is bemutatóznak (16:00 és 17:30 órai kezdettel) és aki szeretné, ki is próbálhatja ezt a sportot, művészetet, akrobatikát… ki meddig jut!

 

Egy kis kis ízelítő a Kötélugró Klub produkcióiból:

 

Jump Rope Team – Hungary’s Best Rope Skipping Team

For more crazy videos, subscribe to our channel here: http://goo.gl/pM2Clk Like Inspiri Productions’ page: http://facebook.com/InspiriProd The ropeskipping team is from Szombathely, Hungary (Szombathelyi Kötélugró Klub) and they have many World and European titles. They did an amazing job and their skipping skills are awesome!

 

A Petőfi teremben egy különleges zenei csemege várja a közönséget: egy szemnek és fülnek egyaránt izgalmas koncertre invitál ugyanis a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kicsiket és nagyokat fél 5-ös kezdéssel. A zeneszámok közben és azok alatt a soproni Dia Légtánc Stúdió táncosai lebegnek a közönség  felett. A zenészek és a táncosok sem csináltak még ilyet, igazi kuriózum lesz tehát a hangverseny. A légtornászok nem egyszerűen „kötéltáncolnak”, hanem színes selyem szalagokkal, hurkokkal és karikával zsonglőrködnek a magasban – egy 6 méteres akrobata állvány segítségével. Nem pusztán „kötelességből” – a soproni zeneiskola legtehetségesebb fúvólistái is szólóznak ezen a délutánon a zenekar előtt – nem csak a „kötelező” zeneirodalomból válogatva össze a műsort.

 


%d blogger ezt szereti: