Sopron.info.hu

Csatlakozz a soproni Nordic Walking csapathoz! (VIDEÓ)

  2018 feb 05 / #csak úgy

Városunkban is egyre népszerűbb időtöltés a Nordic Walking, amit sokan egyénileg vagy szűk baráti körben űznek,  azonban van lehetőség arra is csatlakozzunk egy remek társasághoz, melyet Hollósy-Gecseg András –  volt INWA Instruktor –  Nordic walking oktató vezet, természetesen szervezett körülmények között. De gyorsan tisztázzuk, mi is az a Nordic Walking! Ez egy önálló sportág, mely speciális botokkal végzett, intenzívebb tempójú gyaloglást jelent a gyakorlatban. Jellemzően maximum néhány órás sporttevékenységről van szó, amely a hagyományos gyaloglással ellentétben jóval intenzívebb mozgásformát jelent, amennyiben a helyes technikát alkalmazzuk! Előnye többek között, hogy az intenzitást korunkhoz és testi adottságainkhoz mérten saját magunk szabályozhatjuk! Természetesen, ahogy minden sportban, a Nordic Walkingnál is fontos a rendszeresség, a kitartás és a jól megválasztott intenzitás, így érdemes mindenképpen konzultálni egy gyakorlott oktatóval, aki igyekszik a lehető legjobb programot összeállítani annak, aki ezt komolyan is gondolja. Összegezve tehát, a Nordic Walking nem kirándulás és nem természetjáró túra, hanem egy igazi sport, amely azonban egy remek lehetőség az egészséges életmód követésére. 

kép forrása: Nordic Walking Sopron facebook

 

A SZERVEZETT SOPRONI NORDIC WALKING TÚRÁKRÓL:

A Sopronban egyre népszerűbb sporthoz Hollósy-Gecseg András vezetésével bárki csatlakozhat akár kezdőként is. A gyakorlatban ezeknek a túráknak az időpontjai közösen kerülnek kijelölésre és leggyakrabban a Lőver szálló buszmegállójától indulnak. A szakemberrel vezetett túra általában egy, maximum másfél órás szokott lenni és a soproni erdő csodálatos környezetében zajlik. A csatlakozás feltétele csupán annyi,  hogy a résztvevő rendelkezzen saját bottal és jókedvűen, az alkalomhoz megfelelő túraöltözékben érkezzen.  A szervezett túrák ingyenesek.
Amennyiben valakinek még nincs botja, de szívesen kipróbálná ezt a remek sportot, annak alkalomszerűen, kipróbálás céljára 110-es vagy 115-ös botot tud biztosítani a szervező, amelynek díja 600 Ft/alkalom.  Fontos tudni azonban, hogy a korlátozott darabszám miatt ezt az igényt előzetesen jelezni kell legalább egy nappal a túra előtt! A soproni szervezett túrákról –  melyekre sok szeretettel várnak mindenkit – a közösség facebook oldalán lehet bővebb információt jutni illetve ott lehet kérdéseket is feltenni Hollósy-Gecseg András oktatónak.

 

A soproni nordic walking közösség a napokban osztotta meg a videóját, ami egyben talán egy kis kedvcsináló is, és amelyben nem csak a lebonyolításról kaphatunk némi ízelítőt, hanem a résztvevők maguk is elmondják miért is nagyszerű ez a sportág.

Nordic Walking Sopron bemutatkozás

Egy kis kedvcsináló azoknak, akik még nem tudják, hogy mivel töltsék a szabadidejüket… Mi már tudjuk! 😉 Minden vasárnap Sopron, Várisi út buszvégállomás, 9 órától! Részletek a facebookon: Nordic Walking Sopron

 

 

 

forrás: Nordic Walking Sopron facebook 


%d blogger ezt szereti: