Sopron.info.hu

Döntős a SMAFC!

  2009 máj 03 / #sport

Élen zárta az alapszakaszt a SMAFC férfi csapata az NB1/b nyugati csoportjában. A rájátszás első fordulójában a Jászberény csapatával játszottak a soproniak.

Idegenben elszenvedett egy pontos vereség után (89 – 88), hazai páylán könnyed sikert aratva 87 – 68 diadalmaskodtak.

Az országos döntő fele vezető úton újabb nehéz feladat állt a SMAFC csapata előtt. Nagykanizsán eufórikus hangulat fogadta a csapatokat. A helyi szurkolók kitettek magukért.

Sajnos ez a fajta biztatás nem tett jót a soproni csapatnak, ugyanis a vörös mezesek fellelkesültek, és a mérkőzés végére, már 15 pontos előnyük tudatában nyugodtan várhatták a visszavágót. (89 – 74)

A visszavágóra május elsején került sor Sopronban. Bár a tizenöt pont a kosár sportágban is soknak mondható, ennek ellenére a soproni kosárlabda rajongók szép számmal gyűltek össze a Krasznai csarnokban. Szervezett szurkolás most nem volt, de hála a lelkes soproniaknak hangerőben odatettük magunkat!

A mérkőzés elején még nem igazán találta csapatunk a ritmust. Pár pontos előny után néhány pontos hátrány következett. Bizakodásra alig maradt erőnk, hiszen az első negyed végén 14-13 állt az eredményjelzőn. A második negyedben azonban Vetési Imre varázsolt, és a stratéga feltüzelte a fiúkat, akik úgy látszott felnőttek a feladathoz. Poják, Csapi és Kofi is kiemelkedően jól teljesített.

A felénél már 38-31, azaz hat pont volt az előnyünk. Látva a lelkesedést és a pontos játékot kezdte elhinni a csapat és a nagyérdemű is, hogy itt még akár meglepetés is lehet. A második félidőben azonban valami nem volt ugyanaz. Bár küzdöttek kedvenceink, de az elnyűhetetlennek tűnő vendég csapat is be –beerőlködött egy-egy kosarat.

A harmadik negyed végén előnyünk minimálisan növekedett. 57-48 És jött az utolsó, leghangosabb és legizgalmasabb negyed. A fiúk úgy mentek ki a parkettra, mint akik győzni akarnak. Gomba keze sült, mintha egész életében a triplákat nyomatta volna. Zsozsó és BG pedig a mezőnymunkában vállalt oroszlánrészt. Az utolsó negyed során 21 pontos is volt már az előny, mikor a fiúk talán elhitték, hogy kész, megvan.

Ezért aztán a vendégek még próbálkoztak, hajtottak, de a végére pont elég maradt az előnyből. Az utolsó másodpercekben 16 pontos előnye tudatában passzolgatott a csapat, majd a sípszó felharsanását követően egy emberként robbant fel az aréna. 79-63.

Bejutottunk a nagy döntőbe! A mérkőzés követően még fél órán keresztül ünnepeltük a fiúkat. Óriási teljesítmény! Gratulálunk! Szép volt SMAFC!

Szakértő így látta az eseményeket:
http://ferfikosar.smafc.hu/2009/05/01/dontos-a-smafc-nyme-az-nbib-ben/