Sopron.info.hu

Dr. Brenner Koloman (JOBBIK): A falak nem gyógyítják meg az embereket!

  2018 Már 04 / #csak úgy

Több tucat orvos, gyógyszerész és szakdolgozó hiányzik a soproni kórházból. Elég csak a kórház honlapjára kattintanunk, hogy szembesüljünk a szomorú tényekkel, hány betöltetlen állás van az intézményben! – fejtette ki Dr. Brenner Koloman, a Jobbik képviselőjelöltje Sopronban.

illusztráció / A Soproni Gyógyközpont madártávlatból / cyberpress.hu

Itt a nyugat kapujában, Bécstől 60 kilométerre még borzasztóbb, hogy azt kell mondjuk: Csak beteg ne legyen az ember! Pedig maga a kórház épületei és felszereltsége hazai viszonylatban jónak mondható, de mit ér mindez, ha nincs, aki dolgozzon a szép falak között. Orvosok, szakdolgozók tucatjai ugyanis a határ másik oldalán (akár felszolgálóként, vagy takarítóként) egy jobb megélhetés reményében dolgoznak. – szögezte le Dr. Brenner.

Dr. Brenner Koloman / cyberpress.hu

A várólisták is hosszúak a szakrendeléseken, és nem engedhetjük meg azt, hogy a magánpraxisba irányítsák azokat, akik ezt meg tudják maguknak engedni. Hiszen a magyar államnak kötelessége mindenkinek megadni a lehető legjobb ellátást, ne az emberek pénztárcájához szabjuk azt, hogy meggyógyulhatunk-e. A Jobbik az önfeláldozóan robotoló egészségügyi dolgozók azonnali megbecsültségét ígéri, mert meggyőződésem, hogy április nyolcadikától a mi feladatunk, hogy a meglévő egészségügyi dolgozókat itt tartsuk, a kivándoroltakat, vagy ingázókat pedig hazacsábítsuk, szakmájuk megbecsülésével és tisztességes bérezéssel, hisz egészségünk a legnagyobb kincsünk. „A Jobbik a diagnosztikai eszközök erőteljes fejlesztésével azonnali lépéseket tesz a várólisták hosszának visszaszorítása érdekében is. A régió képviselőjeként a parlamentbe jutva mindent el fogok követni az ágazat felvirágoztatásáért! – jelentette ki Dr. Brenner Koloman.


%d blogger ezt szereti: