Sopron.info.hu

Dr. Brenner Koloman lett a Jobbik újjáalakult soproni alapszervezetének elnöke

  2018 Júl 29 / #hírek

Mint ismeretes, a soproni választókerületben is megtörtént a Jobbik megújulása és megtisztulása, ennek záróakkordjaként a napokban újjáalakult a párt soproni alapszervezete is. A tagok egyhangú szavazással a Jobbik országgyűlési képviselőjét, Dr. Brenner Kolomant választották meg elnöknek.

 

fotó: Dr. Brenner Koloman a megválasztása utáni pillanatokban.

Az új elnök megválasztása után Sopronban kifejtette:

„Nagy örömömre szolgált, hogy olyan elszánt, a maguk szakmájában már bizonyított és tehetséges, szorgalmas tagokkal tudtuk a legerősebb ellenzéki párt soproni tagszervezetét újjáalapítani, akik teljes mértékben azonosulnak a Jobbik szociálisan érzékeny, nemzeti néppárti politikájával. Sopron megtelt, és többet érdemel: mint a polgári ellenállás pártja, ismét a törvények, a rend, és a hagyományok, a konzervatív és keresztény értékek alapján fogunk választható alternatívát nyújtani a régióban is. Erre nagy szükség van, hiszen a Fidesz álkeresztény és áldemokrata politikája lassan a teljes magyar társadalmat és közigazgatást, tudományt és művészeteket foglyul ejtette.”

Dr. Brenner Koloman leszögezte, miután április 8-án, a legundorítóbb lejárató kampányok ellenére közel 10.000 ember szavazatát tudta elnyerni a soproni régióban, a második legerősebb politikai közösség vezetőjeként készül a párt új tagjaival és szimpatizánsaival együtt a jövő évi európai parlamenti, és önkormányzati választásokra. Előnyösnek tartja azt is, hogy mint országgyűlési képviselő, azonnal országos politikai szintre tudja vinni a soproni problémákat. A költségvetési vitában is felszólalt a soproni régió közútjait illetően például.

Az általános politikai helyzetről szólva Dr. Brenner csatlakozott a párt korábbi elnökének, Vona Gábornak múlt pénteken, Keszthelyen elmondott értékeléséhez:

„Jómagam is ott voltam Keszthelyen, amikor volt elnökünk elmondta, a legutóbbi választáson azt hittük, hogy a társadalom látni fogja, hogy van egy mindenre képes kormány, vele szemben pedig egy jövőbe mutató programot bemutató ellenzéki párt, és majd utóbbit fogják választani. Mint a Gyűrűk Ura híres jelenetében, vártunk arra, miközben védtük  a Helm szurdokot, hogy Gandalf megjöjjön. De Gandalf nem jött április 8-án a felmentő sereggel, de legközelebb vissza fogunk ütni!”

Dr. Brenner Koloman jelezte, a soproni helyzet is megmutatta, hogy Vona Gábornak igaza van: látszik már, hogy az MSZP teljesen betagozódott a Fidesz egypárti diktatúrát építő rendszerében, hiszen pártlapjukat is a kormány finanszírozza, és csak a technikai túlélésre játszanak, megelégszenek helyi szinten is a NER asztaláról nekik leeső morzsákkal. Gyurcsány Ferenc pártja arra szolgál, hogy a Fidesz madárijesztőjeként még lehessen rá hivatkozni. Kizárólag a Jobbik jelent veszélyt a Fideszre, ezért is vagyunk túl két olyan kísérleten, amikor belülről akarták a legerősebb ellenzéki pártot bedarálni. A Jobbik mindkét kísérletet visszaverte, és mivel már a nemzetközi porondon is nyilvánvalóvá vált, hogy a teljesen szélsőségessé vált Fidesszel szemben a párt jelenti a konzervatív és néppárti alternatívát, ez meg fog mutatkozni az európai parlamenti választások kapcsán is.

Folytatjuk küzdelmünket egy biztonságos, igazságos és szabad Magyarországért és politikai közösségünk építését a soproni régióban! – zárta szavait a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke.


%d blogger ezt szereti: